Головна Новини Суспільство Війна з Росією Допоможе виграти війну: Естонія запропонувала новий план фінансування України
commentss НОВИНИ Всі новини

Допоможе виграти війну: Естонія запропонувала новий план фінансування України

Естонія підрахувала, що для перемоги України у війні потрібно виділяти 120 млрд доларів щорічно. В такому разі Україна виснажить Росію у 2025 році.

14 березня 2024, 11:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Секретар Міністерства оборони Естонії Кусті Салм заявив, що Україні буде достатньо 120 млрд допомоги від союзників, щоб перемогти Росію у війні. Естонія не лише зробила підрахунки, а й запропонувала план, за яким Україна могла б отримати таку допомогу.

Допоможе виграти війну: Естонія запропонувала новий план фінансування України

Представник Міноборони Естонії Кусті Салм. Фото з відкритих джерел

В інтерв’ю для видання Euractiv Кусті Салм поділився підрахунками Міноборони Естонії щодо фінансової допомоги для України. За цим планом союзники України мали б виділяти 0,25% свого ВВП на потреби України. Салм вказує, що понад 50 країн, які залучені до формату зустрічей "Рамштайн" змогли б таким чином надати Україні понад 120 млрд доларів.

"З цими грошима до 2025 року Україна дійде до точки, коли вона зможе виснажити Росію" , — пояснює Кусті Салм.

Однак секретар Міністерства оборони Естонії наголосив, що якби ця сума грошей почала б надходити Україні, ефект від неї був би помітний лише через дев’ять місяців. Саме стільки часу, на думку Салма, потрібно аби забезпечити необхідні поставки зброї для України.

Кусті Салм вказує, що ідея виділяти 0,25% з власного бюджету зустріла критику серед деяких країн, тому Естонія запропонувала альтернативу — використати єврооблігації. Естонський дипломат додає, що ідея єврооблігацій "очевидно набагато привабливіша, ніж пошук 120 мільярдів євро в наших національних бюджетах". Euractiv повідомляє, що естонську ініціативу підтримує Польща, Латвія, Литва та ще кілька країн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спікеру Джонсону встановили дедлайн. Таким чином Конгресу США дали кінцевий термін, щоб проголосувати за пакет допомоги Україні

Також "Коментарі" писали, що Естонія підтримала ідею Макрона щодо введення військ НАТО в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 березня 2024, 11:29

Як зраділи корумповані юдейці! Таку хитру тактику ми вже проходили: підвищити зарплати і пенсії суддям прокурорам наглядовим радам тощо, не будуть брати хабарі і не буде корупції. І точно. Як стверджує пропаганда кол-центрів нацистів: мала корупція є всюди, а іншу подолали як і олігархів. Ще й найбільші демократичний концтабір в світі побудували.


Новини