Головна Новини Суспільство Війна з Росією Допоміг ФСБ: СБУ звинуватила "міністра ДНР"
commentss НОВИНИ Всі новини

Допоміг ФСБ: СБУ звинуватила "міністра ДНР"

Він поставив на "прослушку" мешканців Донецької області

3 квітня 2023, 15:44
Поділіться публікацією:

СБУ повідомила про підозру окупаційному "міністру зв’язку ДНР", який допоміг ФСБ поставити на "прослушку" жителів Донецька. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Служби безпеки.

Допоміг ФСБ: СБУ звинуватила "міністра ДНР"

Колаборантів чекає в'язниця

На цій "посаді" він виконує завдання Москви щодо перелаштування місцевої телекомунікаційної галузі за російськими "стандартами". Для цього він організував запуск підконтрольної ФСБ мобільної мережі "Фенікс" на базі захопленого обладнання українських операторів зв’язку в окупованих районах області, повідомляє СБУ. У подальшому він сприяв окупантам у примусовому "переведенні" місцевих жителів на російську телефонну мережу. Таким чином спецслужба країни-агресора отримала доступ до персональних даних абонентів та інформації про їхній контент.

Крім того, ФСБ використовує підконтрольного телефонного оператора для поширення СМС-розсилок з дезінформацією про ситуацію на фронті та внутрішньо-політичну обстановку в регіоні.

Також, ще одним зловмисником є "заступник директора" так званого "унітарного підприємства "ДНР" оператора зв’язку "Фенікс".

"Саме він допоміг співробітникам ФСБ отримати повний технологічний доступ до телекомунікаційного обладнання "мобільної" компанії", — повідомляє пресслужба СБУ.

Їм обом повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Наразі вони перебувають на тимчасово окупованій території сходу України. 

Тим часом, у Путіна "вже знають", хто вбив пропагандиста Татарського. Столтенберг прокоментував позицію НАТО щодо вступу України до військового альянсу. А експерти розповіли про очікування від візиту Зеленського до Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини