Головна Новини Суспільство Війна з Росією Доньку української військової рідний брат вивіз до Росії: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Доньку української військової рідний брат вивіз до Росії: подробиці

11-річну Єву вивезли до Росії

27 грудня 2022, 22:50 comments2057
Поділіться публікацією:

Військовий медик  Оксана розповіла, що її донечку, 11-річну Єву без дозволу мами  відправили до РФ. Вчасно забрати доньку військова не змогла, з тої причини, що, перебуваючи на війні, була поранена. Про це інформують журналісти ТСН.

Доньку української військової рідний брат вивіз до Росії: подробиці

Військовий медик повернула свою дитину з Росії (фото з відкритих джерел)

Як сказала жінка, вона добровільно  пішла служити до лав ЗСУ,  коли її дівчинці виповнилось 10 років. Дитина залишилась з її  матір'ю, а харків'янка стала військовим медиком.

Зокрема, в січні 2022 року Оксана була призначена  старшим бойовим медиком в роту вогневої підтримки. Восени неподалік  Бахмута  жінка отримала контузію.

"Десятого вересня потрапила в шпиталь. В шпиталі і дізналась, що моєї дитини вже немає в Україні. Її вивезли без мого відома, без моєї згоди", — говорить  військова.

Донечка військової медикині жила з бабусею в місті Вовчанськ Харківської області, це зовсім поряд з кордоном з РФ. На російську територію  поїхав рідний брат  військової разом з родиною. Це сталось на час деокупації Вовчанська, разом зі своєю родиною він забрав і племінницю. В РФ він отримав і російський паспорт.

 Брат не погодився повернути доньку в Україну, настоював, щоб  сестра їхала за дитиною сама на територію Бєлгородської області. Зробити це  українська військова не могла, адже відразу б  потрапила в полон.

 Медикиня звернулась за допомогою в поліцію, вказавши в заяві, що її дитину незаконно відправили і продовжують утримувати на  території РФ.Її оголосили у міжнародний розшук, після цих обставин найближчий родич вирішив піти на зустріч сестрі.

 Дівчинку привезли  додому волонтери, що відправляли з Анапи  дітей, яких з окупованої Харківщини відправили до літнього табору.  Проте  три місяці не  давали дозволу повернутись в Україну. Єву привезли  додому по дорученню.

"Ми всі переживали через те, що вона служила в ЗСУ. Однозначно вони знали, що мама цієї дівчинки в ЗСУ. Вона могла бути, можливо і є, в списках якихось, контролях. І ми сильно переживали, що вона кордон не пройде. Особливо, коли лише доручення у нас є", — розповіла волонтер Мирослава.

При цьому, в РФ окупанти зараз  утримують 13 тисяч 613 українських дітей. Зараз матір дівчинки  звільнилась в запас і буде приділяти Єві більшість власного  часу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що український актор розповів про хлопчика, якого вбили окупанти.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини