Головна Новини Суспільство Війна з Росією Донбас – не головна мета, росіяни готують новий наступ: у США назвали напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

Донбас – не головна мета, росіяни готують новий наступ: у США назвали напрямок

Російські війська думають, як виконати наказ Путіна щодо захоплення Харкова та області

1 серпня 2022, 08:20 comments5115
Поділіться публікацією:

З величезною ймовірністю можна сказати, що російські війська створюють умови для проведення наступу на захід у напрямку Харківської області або у бік Харкова. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли американські військові аналітики та експерти Інституту дослідження війни (ISW).

Донбас – не головна мета, росіяни готують новий наступ: у США назвали напрямок

Російські війська. Фото: Генштаб ЗСУ

В ISW звертають увагу на те, що росіяни продовжують переконливо утримувати позиції в районі Балаклії та Великої Камишевахи. Саме з цих населених пунктів Росія може розвинути свій наступ далі вглиб Харківської області. Зокрема, найбільша небезпека Харкову загрожує, якщо росіяни підуть на штурм міста з південного сходу, тобто наступатимуть із району Балаклії.

При цьому експерти вважає дуже низькою ймовірність того, що росіянам вдасться досягти успіху під час спроби штурму Харкова чи всієї Харківської області. Такі висновки базуються на тому, що російські війська вкрай повільно просуваються на Донбасі і вже тривалий час не можуть досягти поставлених цілей. Росіяни досі не можуть вирішити проблеми з формуванням сил та тиловим забезпеченням.

Експерти ISW нагадали, що раніше вже повідомили про те, що президент РФ Путін справді міг віддати наказ захопити Харків чи всю Харківську область, але виконати цей наказ російської армії буде нереально. Аналітики вважають, що такі атаки в Харківській області росіяни можуть використовувати як провокації з метою відвернути увагу ЗСУ скувати сили української армії на сході України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у чому останній місяць літа може стати вирішальним: серпневий прогноз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини