Головна Новини Суспільство Війна з Росією Доки всі говорять про Покровськ, росіяни наблизилися до захоплення міста, яке трималося 2,5 роки
commentss НОВИНИ Всі новини

Доки всі говорять про Покровськ, росіяни наблизилися до захоплення міста, яке трималося 2,5 роки

У Вугледара підірвали основну вежу шахти Южнодонбаська-3

16 вересня 2024, 13:22 comments7615
Поділіться публікацією:

Російські війська все ближчі до того, що взяти місто Вуглегірськ Донецької області в півоточення. Наразі вони роблять усі спроби, щоб його обійти. На шахті Южнодонбаська-3 імені Сургая, розташованої біля села Водяне на Времівському напрямку, висадили в повітря копер (вежу) над основним стволом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчить відео, викладене в мережу російськими загарбниками.

Доки всі говорять про Покровськ, росіяни наблизилися до захоплення міста, яке трималося 2,5 роки

Окупанти наближаються до Вугледару. Фото з відкритих джерел

Шахта розташована між Водяним та Богоявленкою, через обстріл вона не працює з початку повномасштабного вторгнення. Російська армія захопила село Водяне на північний схід від Вугледару (Донецька область) на початку вересня. Якщо росіяни вийдуть до Богоявлення, то вони зможуть відрізати Вугледар від основного маршруту постачання.

У Генштабі ЗСУ поки не повідомляють про просування ворога. На неофіційній карті порталу DeepState південно-східна частина шахти позначена червоним кольором, що означає російський контроль, решта підприємства – у сірій зоні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — аналітики моніторингового проекту DeepState оновили карту боїв, зазначивши, що російські загарбники просунулися біля населених пунктів Донецької області, зокрема, біля одного з ключових міст Донбасу — Вугледару.

Також видання "Коментарі" повідомляло – війна, яку веде сьогодні Кремль проти України, – це межа можливостей нинішньої російської армії. Отже, загрози, які ми систематично чуємо від Москви на адресу західних країн – це лише блеф, на який, на превеликий жаль, повівся президент США Джо Байден. Таку думку в інтерв'ю Times Radio висловив колишній радник президента США за часів адміністрації Трампа Джон Болтон.

Неготовність Адміністрації Байдена знімати заборону на удари американською зброєю по території РФ Болтон називає проявом "абсолютно нестратегічного підходу" щодо війни в Україні, який демонструє адміністрація Байдена протягом двох із половиною років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини