Головна Новини Суспільство Війна з Росією До яких ще терактів росіяни можуть вдатися в Україні – що в зоні ризику
commentss НОВИНИ Всі новини

До яких ще терактів росіяни можуть вдатися в Україні – що в зоні ризику

Росіяни можуть не зупинитися на підриві Каховської ГЕС

9 червня 2023, 09:10
Поділіться публікацією:

Росіяни досить тривалий час шантажували Україну та світ, але таки зважилися на теракт із підривом Каховської ГЕС. Наслідки виявилися катастрофічними. Видання "Коментарі" вирішило розібратися в питанні, чи путінський режим може, побоюючись поразки у війні, піти на нові теракти? Що може опинитися під ударом?

До яких ще терактів росіяни можуть вдатися в Україні – що в зоні ризику

Затоплення. Фото: із відкритих джерел

Що росіяни зараз реально можуть і готові підірвати, то це завод "Кримський титан" на півночі Криму

Військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі Роман Світан в ефірі "Апостроф TV" висловив думку, що окупаційні війська після підриву дамби Каховської ГЕС можуть не зупинитися на цьому, а вдатися до подальших терактів на території України.

Експерт звернув увагу, що росіяни повністю замінували завод "Кримський титан". Окупанти встановили вибухівку також біля ємностей із кислотою та хлором.

"Підрив дамби Каховської ГЕС може нести загрози для Запорізької АЕС, але сумнівно, що росіяни, щоб скувати ЗСУ, підуть на підрив ЗАЕС. Звичайно, прогнозувати дії малахольних із Генштабу РФ безглуздо, але ризики такого ядерного тероризму для Москви надто високі – як військово- політичні, так і суто економічні та іміджеві”, — наголосив Роман Світан.

Є безліч певних інших речей, які, зважаючи на все, не будуть перешкодою безпосередньо для РФ

Політолог Ігор Рейтерович в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив, що в зоні ризику можуть опинитися інші гідроелектростанції та стратегічні об'єкти та атомні станції. Адже вибухом на Каховській ГЕС Москва передала сигнал усьому світу, що готова до підвищення ставок.

"Вона (ред. – Росія), зважаючи на все, не збирається зупинятися. Однак залишаються ще потенційні можливості для завдання якоїсь глобальної катастрофічної шкоди. І історія з гідроелектростанцією та підривом греблі показала, що Росія готова йти на такі крайні заходи, переслідуючи одразу кілька цілей", — зазначив експерт.

Ігор Рейтерович наголосив, той резонанс, який ця катастрофа набула у світі, напевно, нарешті, має остаточно розвіяти залишки ілюзій про те, що з Росією про щось можна домовлятися та закликати її до якогось мирного рішення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підрив Каховської ГЕС: які висновки із трагедії – що найбільше здивувало.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини