До Великодня взяти Бахмут: Рашисти зміцнюються на Донбасі

Нові види озброєння разом з десантом з’явилися на сході України

Російським військам на сході України вдалося зміцнити угруповання. Зокрема, замість ПВК “Вагнер” на штурмах з’являється десант зі своїм штатним озброєнням та специфічними видами бронетехніки. Про це в Телеефірі заявив генерал-майор запасу СБУ, заступник голови СБУ (2014-2015 рр.) Віктор Ягун, пишуть "Коментарі".

“Десантники прибули зі своїм штатним озброєнням. Є інформація про використання специфічної бронетехніки та видів озброєння. Їм це не надто допомагає. Вони дійсно в деяких місцях мають успіхи щодо просування, але кардинально змінити ситуацію на фронті їм не вдається”, — сказав Ягун.

З боєприпасами ситуація у росіян не покращала — ЗС РФ починають суттєво економити боєприпаси.

“Вони таки економлять боєприпаси, немає такого масованого використання, як було раніше. Є дві версії, або у них справді проблема серйозна, або вони намагаються заощадити боєприпаси через можливі наступи українських військ”, — сказав експерт.

Росіяни намагаються покращити своє становище на фронті і є інформація, що вони отримали наказ за тиждень, тобто до Великодня взяти Бахмут, зазначив Ягун.

“Не знаю, наскільки їм це вдасться. У них всяких дедлайнів було багато. Але вони намагаються відновити бойові дії у напрямку Вугледара. У нас залишаються великі проблеми на трьох ділянках основних — Бахмут, Авдіївка та Кремінна-Сватове. Але здебільшого на решті всіх ділянок вони переходять до жорсткої оборони”, — підсумував гість ефіру.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що можливий український контрнаступ не буде легким з багатьох причин. Про це заявив колишній командувач армією США в Європі Марка Гертлінга.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що ЗСУ встановили шість тисяч протитанкових мін. На півночі України, у областях, які межують з Білоруссю та Росією, відбувається нарощування системи інженерних загороджень.

Читайте також на сайті "Коментарі" – як йде підготовка до контрнаступу ЗСУ – чому стільки шуму, прогнозів, "зливів".