Головна Новини Суспільство Війна з Росією До України, можливо, доставили військову допомогу з Уганди, літак "Руслан" приземлився у Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

До України, можливо, доставили військову допомогу з Уганди, літак "Руслан" приземлився у Польщі

Радянська зброя з Африки може опинитись в Україні.

12 жовтня 2022, 14:35 comments1644
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За інформацією порталу Flightradar24 український великовантажний літак Ан-124-100 "Руслан" 11 жовтня вилетів з угандійського міста Ентеббе та приземлився у Польщі. Про це повідомляє польський портал Onet.

До України, можливо, доставили військову допомогу з Уганди, літак "Руслан" приземлився у Польщі

Літак "Руслан" приземлився у Польщі. Фото з відкритих джерел

За інформацією видання армія Уганди має на озброєнні військові зразки радянської техніки, серед яких присутні танки Т-72, Т-55, БТРи, системи "Град". Окрім того, угандійська армія має снаряди до цих одиниць військової техніки.

За попередньою інформацією рейс українського літака, який здійснив переліт з Уганди до Польщі міг бути пов’язаний з доставкою танків, бронетранспортерів, систем залпового вогню та іншої техніки для ЗСУ.

Ан-124-100 "Руслан" – це чотиримоторний стратегічний транспортний літак розроблений в 1982 році підприємством "Антонов". Загалом збудували 55 літаків. Станом на 2011 рік в експлуатації перебувало 46 машин. Більшість з них у Російській Федерації – 36, 7 літаків належить Україні, інші знаходяться у використанні в кількох африканських країн, ще 4 машини були знищенні в наслідок авіакатастроф.

У 1985 році на презентації в Парижі він був визнаний найбільшим вантажним літаком у світі. З часом за розмірами поступився американському Lockheed C-5 Galaxy. Який своєю чергою передав перше місце українському вантажному літаку Ан-225, тобто "Мрії".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після терористичної атаки РФ на українські міста 10 жовтня Джо Байден вирішив надати Україні сучасні системи ППО.

Також "Коментарі" писали про те, що син президента Уганди пропонував 100 корів за лідерку Італії, окрім того, генерал хотів захопити Рим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини