Головна Новини Суспільство Війна з Росією До кінця весни ЗСУ вийдуть на адмінкордон 1991 року: про що говорить прогноз Буданова – чи це реально
commentss НОВИНИ Всі новини

До кінця весни ЗСУ вийдуть на адмінкордон 1991 року: про що говорить прогноз Буданова – чи це реально

Якщо Україна продовжить отримувати зброю в достатньому обсязі, то прогноз Буданова про деокупацію всіх наших територій навесні 2023 року є цілком реальним

1 жовтня 2022, 17:07
Поділіться публікацією:

Взимку інтенсивність війни знижуватиметься, а вже до кінця весни українські війська вийдуть на адміністративні кордони станом на 1991 рік. Такий прогноз зробив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов. Експерти оцінили ексклюзивно для видання "Коментарі" дані заяви.

До кінця весни ЗСУ вийдуть на адмінкордон 1991 року: про що говорить прогноз Буданова – чи це реально

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

З 1 жовтня запрацював ленд-ліз – і є надія, що ми отримуватимемо більше потрібного озброєння та боєприпасів

Експерт Українського інституту політики Микола Спірідонов розмірковує так:

"З огляду на те, що Буданов – начальник ГУР, він є, мабуть, одним із найбільш поінформованих людей в Україні щодо ситуації на фронті та у війні в цілому. Саме він повідомляє верховному головнокомандувачу – Зеленському, а також головнокомандувачу ЗСУ – Залужному про те, що відбувається. Тож до всього, що говорить Буданов, треба ставитися серйозно".

Відповідно, пояснює експерт, не слід заперечувати його прогнози. І якщо зірки зійдуться, якщо будуть проблеми всередині РФ, а Україна продовжуватиме отримувати зброю в достатньому обсязі, то прогноз Буданова про деокупацію всіх наших територій навесні 2023 року є цілком реальним.

"Прискорити деокупацію, безперечно, можуть внутрішні проблеми в Росії, – вважає Микола Спірідонов. – Досить згадати ситуацію Першої світової війни, коли Російська імперія, зробивши ставку на мобілізацію, отримала у 1917 році дві революції. Зараз ми бачимо такі процеси – мобілізація розриває РФ зсередини. І якщо ситуація там посилиться, ми зможемо швидше звільнити свої території. На допомогу, безумовно, збільшення постачання зброї в Україну. З 1 жовтня запрацював ленд-ліз – і є надія, що ми отримуватимемо більше потрібного озброєння та боєприпасів. Відповідно, матимемо більше ресурсів для деокупації своєї території".

Уповільнити деокупацію, за словами експерта, зможуть і зниження поставок озброєння в Україну, і мобілізація в РФ (за умови, що вона не вплине на державу-агресор).

"При цьому немає сумніву, що ми переможемо. Питання лише – коли та якою ціною", – констатує Микола Спиридонов.

Цілком можливо, що та сама Херсонська область буде деокупована цього року, а Луганська, Донецька та Запорізька – дещо пізніше

Політолог, експерт з питань російської агресії проти України Віктор Каспрук наголошує, що Буданов, безумовно, має достатньо інформації для того, щоб робити такі висновки.

"Але слід розуміти, що плани іноді коригуються – і не завжди позитивні для сторони, яка їх будує, – зазначає експерт. – Тобто, якщо ми продовжуватимемо в тому ж досить швидкому темпі звільнення наших територій, цілком можливо, що та ж Херсонська область буде деокупована цього року, а Луганська, Донецька та Запорізька – дещо пізніше. При цьому зрозуміло, що донбаські псевдореспубліки є вкрай важливими для Путіна. І віддати Україні те, що Росія присвоїла собі, Кремлю вкрай складно. Втім, якщо Путіна у тому чи іншому вигляді усунуть від влади, процес звільнення українських територій піде набагато швидше. А якщо він збереже владу, Росія кидатиме всі сили в битву за Донбас".

На думку Віктора Каспрука, слід також зважати на той фактор, що росіяни, схоже, погодилися з тим, що Путін може використовувати у цій війні ядерну зброю. Принаймні тактичну.

"Цей чинник як дамоклів меч висить над усією ситуацією, – зазначає експерт. – І його не можна ігнорувати".

Читайте також на порталі "Коментарі" – на Харківщині виявили колону із розстріляними мирними мешканцями: близько 20 загиблих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

1 жовтня 2022, 20:10

СEКС Знaкoмствa в твoем горoде: бeсплатно, анoнимно, по обoюднoмy сoгласию, пpoсто попpобуй ------ https://vk.sv/zex


Новини