Головна Новини Суспільство Війна з Росією До армії Пригожина вербували зеків й з України
commentss НОВИНИ Всі новини

До армії Пригожина вербували зеків й з України

Служба безпеки заблокувала у Вінниці канал «рекрутингу» колишніх в’язнів до лав російської приватної військової компанії (ПВК) «Вагнер»

22 лютого 2023, 15:42
Поділіться публікацією:

Силовики провели у Вінниці спецоперацію та затримали російського найманця, що відбирав "кандидатів" і вербував їх до ПВК Пригожина, пишуть "Коментарі". За вступ до лав "вагерівців" та участь у бойових діях проти України зловмисник обіцяв кожному "рекруту" певну суму: від 2 до 4 тисяч доларів на місяць.

До армії Пригожина вербували зеків й з України

СБУ викрила вінничанина, який вербував українських «тюремників» до ПВК «Вагнер»

За даними СБУ, агентом рашистів виявився вінничанин-рецидивіст, що 15 років просидів у в’язниці за розбій та групове зґвалтування. Власне маючи широке коло знайомих серед у криміналітету, в тому числі й серед жителів Російської Федерації, на вінничанина вийшов представник "Вагнера" і запропонував долучитися до війни проти ЗСУ та Сил оборони. За настановами ворога рецидивіст почав підшукувати кримінальників для вербування у приватну військову компанію Пригожина.

Під час проведення санкціонованого обшуку в помешканні фігуранта правоохоронці, окрім іншого, знайшли мобільні телефони та комп’ютерну техніку, в яких є докази листування з "вагнерівцем" та злочинної діяльності проти України.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зараз розв'язують питання щодо міри запобіжного заходу зловмиснику у вигляді тримання під вартою.

Як писали "Коментарі" раніше, Верховна Рада визнала ПВК "Вагнер" злочинною організацією. Україна сподівається, що визнання ПВК Вагнер злочинною організацією підхоплять й інші країни.

На шпальтах "Коментарів" йшлося й про те, що Сполучені штати Америки звинуватили російську приватну військову компанію (ПВК) "Вагнер", яку підтримує Кремль, у втручанні у внутрішні справи африканських країн та "підвищенні ймовірності зростання насильницького екстремізму" в регіоні Сахель, де відбувається все більше атак і погіршується ситуація.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини