Головна Новини Суспільство Війна з Росією Для жінок-військових почали тестувати однострої
commentss НОВИНИ Всі новини

Для жінок-військових почали тестувати однострої

Після проведення різноманітних випробувань, одяг планують затвердити як офіційний

26 грудня 2022, 22:21
Поділіться публікацією:

Кілька місяців Міноборони України спільно з волонтерами працювали над створенням одностроїв для військовослужбовиць. І ось нарешті перші партії жіночої форми та білизни вже надійшли до декількох бригад на тестування, написав в соцмережах міністр оборони Олексій Резніков, інформують "Коментарі".

Для жінок-військових почали тестувати однострої

В Україні тестують форму і білизну для жінок-військових

"Спільно з волонтерами виготовлено два варіанти костюма та спідньої білизни для військовослужбовиць, які будуть досліджені під час експериментального носіння у військових частинах. Також буде досліджено чинну модель польового костюма шляхом його розукомплектування та надання захисницям кітеля та штанів різної розмірної сітки", — розповідає подробиці випробувань Резніков.

Відповідно до процедури, після тестування та опрацювання зауважень, побажань екземпляри будуть доопрацьовані виробником, після чого — будуть внесені зміни до наказу Міноборони "Про затвердження Правил носіння військової форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовцями Збройних Сил України та ліцеїстами військових ліцеїв".

За словами міністра, паралельно з цим триває робота з вивчення можливості застосування у жіночій формі тканини з еластаном. Крім того, вже у січні Міноборони планує розпочати роботу щодо впровадження для військовослужбовиць окремого типу черевиків з високими берцями. Те саме стосується і бронежилетів з урахуванням антропологічних властивостей. Експериментальний зразок такого бронежилета вже розроблений українськими виробниками. А ще, каже Резніков, окремо має стояти питання забезпечення формою вагітних. Тут є прогалини. І ми теж повинні над цим працювати.

У 2021 році кількість жінок в лавах Збройних сил України становила близько 30 тисяч. З початком повномасштабного вторгнення Росії їх стає все більше. Наразі у ЗСУ служать 41 тисяча жінок, ще близько 19 тисяч — є цивільними працівницями, які працюють задля потреб армії. Безпосередньо у бойових діях бере участь близько 5 тисяч жінок.

"Сьогодні Україна має потужний показник за кількістю жінок у Збройних Силах навіть серед країн-членів НАТО. Кількість військовослужбовиць в арміях країн-членів НАТО коливається від 0,3% до 20%. У США, наприклад, 17%, у Великій Британії — 11%, в Польщі — 7%, в Данії — 8%, в Естонії — 10% тощо. У лавах ЗСУ — 9% жінок", — наводить статистику Міністр.

Він каже, що доволі не багато є країн, в арміях яких представлена жіноча польова форма. До речі, навіть не в усіх країнах-членах НАТО, чий стандарт застосовується для пошиття. Та і взагалі, жіноча військова форма довго не була повсякденністю в жодній країні.

"Українські жінки — сміливі й фахові. Українські жінки — це про незламність. Про силу. Про характер. Вони незалежні, як і наша Держава, — каже Резніков. — Захист України від окупанта-терориста — справа не лише чоловіків. Жінки пліч-о-пліч з побратимами боронять нашу країну і наших людей. А ми маємо зробити усе, аби їм було зручно і комфортно. І ми це зробимо".

Читайте також на порталі "Коментарі" — звільнені з полону українські військовослужбовці отримають додаткові виплати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

gebbb

27 грудня 2022, 10:59

Найди себе снегурочку на ночь (без шлюх и разводил), здесь девушки ищут только сeкcа, многие готовы на эксперименты.------- https://min.lc/sisy

Николай

27 грудня 2022, 00:14

Да , женская форма должна быть и придавать женщине некоторую ,,, злость,,, !!! Ношение ,,, Ножа ,,, обратить внимание на формы других Стран !!! Главное привлечь к разработке формы художников - конструкторов , а может провести Сам Конкурс по созданию самой формы !!!


Новини