Головна Новини Суспільство Війна з Росією Звільнені з полону українські військовослужбовці отримають додаткові виплати
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнені з полону українські військовослужбовці отримають додаткові виплати

Захисники, які звільнені з полону, отримають грошове забезпечення та додаткову винагороду

26 грудня 2022, 19:35
Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Олексій Резніков доручив кадровим органам ЗС України провести усі необхідні виплати Захисникам, звільненим з полону, з метою забезпечення їх належного соціального захисту, пишуть "Коментарі".

Звільнені з полону українські військовослужбовці отримають додаткові виплати

У Міноборони обіцяють фінансово підтримати звільнених з полону

Що стосується грошових виплат, то звільнені з полону військові зможуть отримувати 100 тис. грн щорічно під час перебування у полоні та 100 тис. грн одноразово після звільнення. Крім того, у разі смерті військового передбачена одноразова фінансова державна підтримка його родині теж у розмірі 100 тис. грн.

Військовослужбовцям Збройних Сил України (ЗСУ) та Державної спеціальної служби транспорту (ДССТ), які після визволення із полону або звільнення із заручників направлені до резервних військових частин, з дня визволення із полону або дня звільнення із заручників до дня вступу до виконання обов'язків за новими штатними посадами або дня звільнення - зберігатиметься виплата щомісячні грошові виплати у розмірах за останніми займаними ними посадами, крім випадків, коли порядок виплати здійснюється згідно з вимогами розділу ХХІХ Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам, затвердженого наказом Міністерства оборони України.

Якщо військовослужбовці до дня визволення із полону (після інтернування) або дня звільнення із заручників перебували у розпорядженні посадових осіб їм в п'ятиденний термін буде здійснено розрахунки із належних їм видів грошового забезпечення до дня визволення із полону (після інтернування) або дня звільнення із заручників включно та пересилка їхніх грошових атестатів до резервних військових частин, в списках яких вони перебувають.

Виплати таким військовослужбовцям буде здійснено з урахуванням вимог окремого доручення Міністра оборони України.

Існує й первинна допомога. Одразу після обміну звільнені захисники та захисниці отримують пакунки з необхідними речами. Рюкзаки зібрані окремо для чоловіків та жінок – з урахуванням потреб. У кожному: одяг, взуття, засоби гігієни, їжа, вода.

Щоби військові могли зателефонувати рідним та оперативно поновити особисті документи у Дії та доступ до банківських рахунків, у рюкзаку є смартфон.

Військові, які перебували в російському полоні, щойно потрапляють в Україну, їх оглядають лікарі й разом з правоохоронцями фіксують, в якому стані повернулися бійці. Також бійці мають змогу проходити тривалу, комплексну реабілітацію за державний кошт. На етапі ранньої реабілітації їм надається первинна медична та психологічна допомога. Після цього захисників направляють до медичних реабілітаційних центрів системи МВС. Там вони та члени їхніх сімей мають змогу отримати більш фахове лікування та допомогу. За потреби їх можуть направити на лікування за кордон.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "мета — приховати тортури та розстріли": окупанти обстріляли колонію, де перебували українські полонені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини