Головна Новини Суспільство Війна з Росією Для всього світу Україна лише фігура на шахівниці: чого чекати від мирних переговорів з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Для всього світу Україна лише фігура на шахівниці: чого чекати від мирних переговорів з РФ

Посередником в переговорах, ймовірно, стане Орбан

26 липня 2024, 17:46
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський заборонив собі вести будь-які переговори з чинним керівництвом РФ безпосередньо, нагадав в ефірі Freedom військовий експерт Іван Ступак.

Для всього світу Україна лише фігура на шахівниці: чого чекати від мирних переговорів з РФ

Переговори України і РФ

За його словами, зернова угода з Російською Федерацією не була підписана. Тобто, каже він, на документі не було нічого, що б свідчило про прямий контакт, з російською делегацією за одним столом ніхто не сидів. Але існували два окремі документи: один із підписами України, ООН і Туреччини, та інший — з підписами Росії, ООН і Туреччини.

Теоретично, каже Ступак, нова угода може мати такий самий формат, якщо виключити можливість, що президент Зеленський скасує свій указ про заборону на переговори з Російською Федерацією.

"Попередньо посередник уже вимальовується. Не факт, що він буде кінцевим і єдиним — прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який відвідав Київ і Москву. Орбан може бути таким посередником між Україною, Росією та Європейським Союзом. Я цього не виключаю", — відзначив експерт.

Однак, за його словами, якщо на цьому документі не буде підписів США і Китаю як гарантів, то він не матиме жодної цінності. Росія не виконуватиме домовленості, які їй не подобаються. Тільки Китай може змусити Росію дотримуватися підписаних угод, переконаний Ступак.

Експерт переконаний, що є лише двоє людей у світі, до чиєї думки прислухається диктатор Володимир Путін — це лідер Китаю і президент Туреччини. Усі інші для Путіна не існують. Він вважає демократичні режими слабкими, додав експерт.

"Гарантом виконання домовленості за Україну можуть бути США. За Російську Федерацію гарантом виступить, наприклад, Китай. Без згоди Пекіна, на жаль, ця війна не закінчиться. Але Китаю нецікаво закінчувати цю війну. Для всього світу, на жаль, Україна це тільки фігура на шахівниці", — вважає Ступак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чи можуть між Зеленським і Путіним відбутися прямі переговори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини