Головна Новини Суспільство Війна з Росією Для російської армії літо почалось з великих втрат: ЗСУ потужно нищать окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Для російської армії літо почалось з великих втрат: ЗСУ потужно нищать окупантів

Втрати Росії на війні в Україні перевищили втрати Радянського Союзу у десятирічній війні в Афганістані.

2 липня 2024, 08:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство оборони України опублікувало дані про втрати особового складу Росії за червень. Виявилось, що це був один з найгірших місяців війни для армії Путіна від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Для російської армії літо почалось з великих втрат: ЗСУ потужно нищать окупантів

Росія зазнає великих втрат на війні в Україні. Фото з відкритих джерел

Українське командування неодноразово заявляло, що Сили оборони використовують тактику активної оборони. Схоже, що такий метод приносить позитивні результати. За даними Міноборони втрати Росії у червня сягнули 35 030 осіб. Більші втрати російська армія зазнавала лише у травні цього року, коли почала активні дії у Харківській області. Тоді за даними Генштабу загальні втрати росіян за місяць сягнули 38 940 солдатів.

Крім другого місця за втратами особового складу у червні, Росія зазнала рекордних втрат за кількістю артсистем – 1415 одиниць, а також спецтехніки – 267.

Цікаво, що СРСР у війні в Афганістані за офіційними даними втратив 14 тис. осіб. Таким чином за два тижні червня, росіяни втратили більше солдатів ніж за 10 років війни в Афганістані. 

Навіть враховуючи дані незалежних дослідників, які вказують, що СРСР під час війни в Афганістані зазнав більших втрат — 140 тисяч убитими та до 350 тисяч пораненими, Росія у війні в Україні має більші втрати. За даними Генштабу ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення втрати Росії становлять понад 544 тис. осіб убитими та пораненими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів про втрати Росії на війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що аналітики підрахували танкові резерви у Росії. За їх даними російська армія не встигає поновлювати свої запаси, а танки, які знаходяться на складах, потребують ремонту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини