Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Путіна можуть виникнути серйозні проблеми: аналітики підрахували танкові резерви Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна можуть виникнути серйозні проблеми: аналітики підрахували танкові резерви Росії

Росія не встигає поповнювати свої запаси танків. Крім того, російські танки у резерві потребують капітального ремонту.

1 липня 2024, 13:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила кілька тисяч одиниць танків та іншої бронетехніки. Останні дослідження показують, що у росіян закінчуються запаси військової техніки, а ті танки, які є на складах, переважно у поганому стані та потребують оновлення.

У Путіна можуть виникнути серйозні проблеми: аналітики підрахували танкові резерви Росії

У Росії закінчуються танки. Фото з відкритих джерел

Newsweek та Süddeutsche Zeitung проаналізували резерви важкої військової бронетехніки Росії за допомогою моделі штучного інтелекту, яка вивчила супутникові зображення 87 російських військових об’єктів, зокрема і 16 баз, де зберігаються танки та інша бронетехніка.

Наприклад, дослідження виявило, що 111-та Центральна танкова резервна база армії на південному сході Росії у квітні мала склад з 857 танками, однак супутникові зображення свідчать, що вона у 2024 році майже порожня, а більшість танків було втрачено в перші місяці війни.

Аналітик з питань оборони та військового аналізу в Лондонському Міжнародному інституті стратегічних досліджень Майкл Джерстад проаналізувавши дані вважає, що Росія на своїх складах зберігає ще близько 3200 танків. Однак, за його словами переважна більшість з них у поганому стані та потребує ремонту.

Старший науковий співробітник міжнародного аналітичного центру European Council on Foreign Relations Густав Грессель зауважив, що Росіяни втрачають швидше техніку, ніж встигають відновити.

"Росія втрачає набагато більше обладнання, ніж може замінити, а запаси закінчуються. Тому для України важливо завдати росіянам таких великих матеріальних втрат, щоб у якийсь момент для них все стало критичним", – зауважив Грессель.

Згідно з даними Генштабу Росія від початку повномасштабного вторгнення втратила понад 8 тис. танків. Аналітики з Oryx візуально підтвердили знищення 2144 танків. Крім того, ще 518 російських танків було захоплено українськими військами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські танкісти "привітали" Путіна.

Також "Коментарі" писали про те, скільки танків "Леопард-1" отримала Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини