Головна Новини Суспільство Війна з Росією Для німців зняли репортаж із окупованого Маріуполя: МЗС України вимагає пояснень
commentss НОВИНИ Всі новини

Для німців зняли репортаж із окупованого Маріуполя: МЗС України вимагає пояснень

У МЗС закликають канал пояснити поїздку, яка відбулася без погодження з Україною

2 лютого 2024, 17:30 comments2407
Поділіться публікацією:

Репортер німецького телеканалу ZDF відвідав тимчасово окупований Маріуполь, звідки зняв репортаж, Міністерство закордонних справ України закликає канал пояснити поїздку без погодження з Україною. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві речника МЗС України Олега Ніколенка.

Для німців зняли репортаж із окупованого Маріуполя: МЗС України вимагає пояснень

Канал ZDF зняв репортаж із окупованого Маріуполя. Фото: із відкритих джерел

"Закликаємо ZDF надати офіційні пояснення. Порушення законодавства України може вплинути на подальшу діяльність цього телеканалу в Україні", – наголосив дипломат.

Олег Ніколенко зазначив, що "спотворення реальності" не може вважатися журналістською роботою, і що голова московського бюро ZDF не отримував від Києва згоди на поїздку до Маріуполя, що є порушенням українського законодавства.

Читайте також на порталі "Коментарі" — керівництво італійського міста Модена скасувало дозвіл на проведення виставки про "швидке відновлення" зруйнованого росіянами Маріуполя. Відповідне рішення влада італійського міста ухвалила після численних звернень українських громадян. Українське міністерство закордонних справ подякувало міській раді Модени за відкликання дозволу на проведення пропагандистської виставки.

Також видання "Коментарі" повідомляло – лютий розпочався для України із приємних новин від ЄС, який ухвалив рішення про виділення нам протягом чотирьох років 50 млрд євро. На жаль, пробуксування і цього рішення (якого могло бути прийнято ще в середині грудня), і допомоги з боку США вже призвели до того, що на фронті українські воїни відчувають дефіцит боєприпасів. Тоді як російська окупаційна армія продовжує активні наступальні дії. На Заході начебто розуміють важливість підтримки України, адже у разі нашої поразки – і Росія піде далі, й інші диктаторські режими розпочнуть нові агресії. Але від розуміння до дій – довгий шлях. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" очікуваннями від лютого у ракурсі російсько-української війни та всього, що відбувається навколо неї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини