Для чого українських пілотів тестують на авіабазі у США: у ЗСУ розкрили деталі

Американські експерти визначають рівень умінь українських захисників

Американські інструктори зацікавлені в тому, щоб, якнайшвидше з'ясувати, який рівень знань мають українські пілоти, які мають найбільше досвіду. Також американські фахівці намагаються з'ясувати, скільки часу може зайняти навчання українських пілотів у разі ухвалення рішення про передачу Україні західних винищувачів. Про це заявив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Голос Америки".

"Всі ці моменти враховуються, і будуть надалі зроблені кроки для того, щоб зрозуміти алгоритм дій: як ми діятимемо далі, де ми навчатимемо, якщо буде прийнято рішення про (Ред. – надання) того чи іншого типу літака", - заявив Гнат.

За його словами, Україна разом зі своїми союзниками продовжує переговори щодо постачання винищувачів. Київ намагається переконати партнерів, що час про передачу літаків західного зразка – давно вже настав і це справді крайня необхідність.

"Якщо буде прийнято рішення про той інший тип літака - тоді вже знатимемо, яка кількість пілотів і куди відправляти на це навчання", - підсумував Юрій Ігнат.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ATACMS та винищувачі F-16 для України: чи змінилася позиція Білого дому щодо цього питання.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Інституті вивчення війни (ISW) пояснили, чому через атаки військ РФ на Донбасі контрнаступ ЗСУ все ближче.

Раніше "Коментарі" писали – про що говорять заяви США про війну в Україні – чи є впевненість союзників у нашій перемозі.