Головна Новини Суспільство Війна з Росією Для чого РФ штурмує Харківщину: чому почалася істерія
commentss НОВИНИ Всі новини

Для чого РФ штурмує Харківщину: чому почалася істерія

Україна перебуває на порозі складного періоду

11 травня 2024, 07:02 comments1635
Поділіться публікацією:

Наступ росіян на Харківщини викликав жваве обговорення в соцмережах. Яку ціль переслідує ворог? Чому спрацювала російська ІПСО? Портал "Коментарі" розбирався в цих питаннях, проаналізував думки експертів.

Для чого РФ штурмує Харківщину: чому почалася істерія

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Зараз ворог нагнітає ситуацію

Військовий експерт та колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в інтерв’ю "ТСН" розповів, що наразі значно пожвавилася ситуація на півночі Харківської області – неподалік від Вовчанська та інших населених пунктів прикордоння. Ворог інтенсифікує свою діяльність по нашому прикордонню, щоб створити умови для того, щоб Генштаб ЗСУ був змушений перекидати ресурси, зокрема, й до наших північних регіонів.

За словами Селезньова, задумкою росіян може бути те, щоб ЗСУ були вимушені зняти резерви, які перебувають наразі на Донбасі.

"Звісно, що у ворога немає ресурсів, щоб атакувати та взяти під контроль Харків чи Суми, але створити нам чимало проблем – на це він спроможний. Ворог шукає слабкі місця в нашій обороні, щоб ударити там, де ми найвразливіші. Зараз ми перебуваємо на початку ворожих спроб значно збільшити динаміку бойових сутичок", – аналізує ситуацію Селезньов.

Резюмуючи, експерт зазначив, що зараз ворог свідомо нагнітає ситуацію, щоб захопити якомога більше наших територій. Тобто користується "вікном", коли ми ще не отримали достатньо допомоги. Не дарма президент і низка посадовців заявляли, що наприкінці травня – на початку літа будуть серйозні інтенсивні бойові дії. Ворог накопичив ресурси і має можливість для проведення масштабних наступальних кампаній протягом літа. Тому складна ситуація.

У РФ немає ресурсів для оточення і захоплення Харкова

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у себе в Телеграм висловив обурення громадською істерією на тему передбачуваного наступу Росії на Харків і ймовірності здачі міста-мільйонника.

Він акцентував, що відповідна ІПСО Росії "гуляє" Україною від початку 2024 року, і схоже, вона результативна, адже, як говорить експерт, "стала виникати істерія". 

Коваленко нагадав українцям, чому на чутки про російську загрозу для Харкова не можна вестися. Так, він уточнив, що чекає на місто в майбутньому.

"У російських окупаційних військ зараз немає ресурсу для проведення загальновійськової операції з метою оточення і захоплення Харкова. Водночас Росія продовжуватиме тактику ударів по місту і особливо це відчуватиметься в прикордонній зоні. Можна очікувати, що Росія продовжить робити диверсійно-терористичні вилазки ротних груп у прикордонну зону", – зауважив експерт.

Аналітик підсумував, що все відбувається саме так, як і передбачалося з боку Росії, тобто її ІПСО спрацювала.

Читайте також на порталі "Коментарі" — начальник сил оборони Харкова розповів, що відбувається на Харківщині та до чого готуватись.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини