Головна Новини Суспільство Війна з Росією Для чого накопичують ракети росіяни – чому є ризик затягування війни на 100 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Для чого накопичують ракети росіяни – чому є ризик затягування війни на 100 років

Держава-агресор може накопичувати максимально можливий боєкомплект, щоб завдати руйнівного удару не лише по Україні, а й по Молдові, оголосивши нову "військову операцію"

2 березня 2023, 08:50 comments1610
Поділіться публікацією:

Останнім часом все актуальніше питання: чому Росія зробила паузу в ракетних ударах по Україні? Ворог віддає перевагу ударам іранськими безпілотниками, але при цьому масованої ракетної атаки не було вже три тижні. Про що таке затишшя може говорити? І чи є сенс Україні активніше бити важливими військовими об'єктами на території країни-агресора?

Для чого накопичують ракети росіяни – чому є ризик затягування війни на 100 років

Ракетний обстріл. Фото: з відкритих джерел

Тривала відсутність масованого ракетного удару по Україні має насторожити сусідню країну

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що до такої паузи в ракетному обстрілі РФ варто поставитися з обережністю. Адже не варто думати, що росіяни закінчили ракети. Виробництво ракет у них справді знизилося, але воно є. І за цим тижнем РФ могла вже накопичити від 65 до 100 ракет.

Олександр Коваленко припускає, що така пауза може бути викликана або накопиченням максимально можливого боєкомплекту для нанесення максимально руйнівного ефекту, або підготовкою до іншої "спеціальної військової операції", яку необхідно буде підтримати нанесенням ракетних ударів, наприклад проти Молдови.

“Надання підтримки підрозділам, що настають з території Придністров'я, за допомогою завдання постійних ракетних ударів по території Молдови може в перспективі застосувати Росія, якщо піде на реалізацію такого сценарію. І хоч як це дивно звучало, але якщо найближчим часом по Україні так і не буде масованого ракетного удару, то... у цьому випадку варто напружитися більше Кишиневу, ніж Києву”, — припустив Олександр Коваленко.

У нас буде столітня війна

У той же час майор запасу, військовий експерт Олексій Гетьман в ефірі Radio NV висловив думку, що потрібно не чекати на новий ракетний удар від росіян, а самим активніше завдавати ударів по території РФ. Якщо цього не робити, зазначив експерт, є ризик затягування війни на роки.

"Наші партнери потроху усвідомлюють, що це за війна. Багато було розмов від наших найпотужніших союзників, що не потрібно використовувати певну зброю, яку вони нам надають для атак територією Російської Федерації, бо це "може призвести до ескалації конфлікту", — зазначив Олексій Гетьман.

За його словами, цілі на території держави-агресора законні за всіма міжнародними нормами та договорами.

"Ми зобов'язані навіть це робити, тому що, якщо ми тільки збиватимемо ракети, що летять на нашу територію, то, по-перше, це уламки, а по-друге – ми так можемо воювати сто років, це буде друга Сторічна війна", — Підсумував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять заяви США про війну в Україні – чи є упевненість союзників у нашій перемозі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини