Головна Новини Суспільство Війна з Росією Для Авдіївки зростає загроза: ЗМІ озвучили невтішний прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Для Авдіївки зростає загроза: ЗМІ озвучили невтішний прогноз

Якщо ситуація не зміниться, Авдіївка ризикує повторити долю Бахмута

30 жовтня 2023, 14:55 comments1046
Поділіться публікацією:

Число втрат російської армії стрімко зростає. Але це не зупиняє росіян. Російські війська мають певні територіальні успіхи і це стає великою проблемою для української армії, яка щосили намагається тримати оборону міста. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Financial Times", аналізуючи ситуацію на цій ділянці фронту.

Для Авдіївки зростає загроза: ЗМІ озвучили невтішний прогноз

Бої за Авдіївку. Фото з відкритих джерел

"Досягнення Росії були скромними за останні два тижні і з великими втратами, але проблема полягає в тому, що Росія контролює фланги міста. Навіть подальше просування на один-два кілометри з флангів може ускладнити постачання міста", — пояснив авторитетний військовий аналітик, старший науковий співробітник Інституту дослідження зовнішньої політики (США) Роб Лі.

На думку іншого відомого аналітика, директора польської консалтингової компанії Rochan Consulting Конрада Музики, головною метою Росії в Авдіївці було отримати доступ до траси М-04 та відновити рух поїздів на залізничній лінії Ясинувата-Донецьк, яка була перервана у 2014 році. Це може відкрити ще один шлях забезпечення її військ на півдні.

Неназвані офіцери з 59-ї бригади ЗСУ розповіли у коментарі The New York Times, що Україна може втратити Авдіївку через потужний вогневий тиск з боку Росії, як це було з Бахмутом.

"Це можливо, якщо у нас закінчаться люди та боєприпаси", — розповів офіцер із позивним "Бардаком".

Щоправда, серед військових, котрі захищають Авдіївку, чимало оптимістів. Так, за словами команадира з позивним "Кондором", той поступ, якого досягли росіяни за останні тижні, коштував їм дуже великих втрат.

"Якби ця тактика, яку вони використовують, була успішною, ми зараз не були б тут і не розмовляли з вами", – зазначив він.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що відбувається на фронті: чи є ймовірність, що ЗСУ доведеться залишити Авдіївку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини