Дістає до Пітера, Москви та Уралу. Експерт розповів про найефективнішу зброю для ударів по РФ

Дрони балістичного типу – це зброя, проти якої безсилі навіть найновіші системи ППО Росії, тому саме на їхньому виробництві потрібно зосередитися, сказав у коментарі «Еспресо» генерал Микола Маломуж, пишуть «Коментарі»

Безпілотники – це та зброя, якою можна ефективно завдавати ударів по території РФ і діставати до глибокого тилу, заявив колишній голова Служби зовнішньої розвідки України генерал Микола Маломуж.

"Армія дронів дозволяє нам створити потужні ударні сили. Дрони балістичного типу дістають до Санкт-Петербурга, Москви, Уралу. Дрони дістають до російських областей, де розміщені війська, склади боєприпасів, пускові установки, аеродроми, об'єкти ВПК, які виготовляють ракети, головки , оптику",
– зазначив Маломуж.

При цьому, за його словами, російська ППО є неефективною проти безпілотників, тому Україна має чималі перспективи.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", український безпілотник атакував нафтопереробний завод "Невський мазут" у Санкт-Петербурзі . Росіяни намагалися збити український дрон, застосувавши комплекс С-400, який є найпотужнішою системою ППО, яка є в арсеналі ворога. Тим не менш, безпілотник все ж таки впав на території заводу.

Також "Коментарі" розповідали, що на території Росії регулярно відбуваються "хлопки " . І чують їх не лише у прикордонних регіонах із Україною. Зокрема, звучали вони також у Таганрозі та Самарі.

Крім того, як писали "Коментарі", регулярно чують звуки "бавовни" та у тимчасово окупованому Донецьку. Наприклад, Сили оборони вражали цистерни з пальним і завдавали ударів по залізничних коліях.

Також, як писали "Коментарі", Міноборони РФ скаржилися на те, що Україна масово запускає російською територією безпілотники. Так, у відомстві Сергія Шойгу стверджували , що протягом однієї ночі черговими засобами російських сил протиповітряної оборони нібито були збиті 32 дрони над територіями Брянської, Орловської, Курської та Московської областей.