Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дискредитація ТЦК може бути вигідна не тільки Росії. Неочікувана версія проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Дискредитація ТЦК може бути вигідна не тільки Росії. Неочікувана версія проблеми

Дискредитація ТЦК, яка впливає і на рейтинг ЗСУ вигідна Росії, заявив у Фейсбуці політтехнолог Олег Постернак. Втім, за його словами, існує версія, що така ситуація може бути вигідна владі, яка боїться абсолютної підтримки військових

9 квітня 2024, 17:05
Поділіться публікацією:

ТЦК починає бити по авторитету ЗСУ, вважає Олег Постернак. За його словами, соцмережі заполонив контент, який демонструє сварки та сутички між працівниками ТЦК та громадянами.

Дискредитація ТЦК може бути вигідна не тільки Росії. Неочікувана версія проблеми

ТЦК

"Є враження, що відбувається паразитування на страхові людей, який штучно підсилюється медіа. Щось подібне спостерігалось під час ковіду, коли поширення інформації щодо пандемії створювало велику можливість для рефлексивного управління суспільством в бажаному для влади напрямку"
, — відзначив експерт.

За його словами, також інформаційний простір заполонили новини про викрадення людей, сільські облави, напади із ножем на співробітників ТЦК, смакування повідомленнями тг-каналів по роздачі повісток в різних громадських місцях. Авжеж, це створює враження тотального ухиляння та катастрофи із мобілізацією в Україні. Хоча це не так.

Однак, підкреслює експерт, поширення цієї інформації цілком вписується у стратегічний інтерес ворога, який розумію наскільки йому важливо "розібрати" мобілізаційний потенціал України на частинки і роз’єднати міць, створюючи лінії напруження між умовно цивільними та військовими.

"І тут починається найцікавіше. Певний масив інформації, який випорожнюється анонімними та відомими тг-каналами при перевірці джерел її походження виявляється тупо викривленням, брехнею чи напівправдою. Пухир надувається за допомоги спрощення та приправлення і його підхоплюють всі, кому важливо привернути увагу споживача інформації, травмованого та наляканого війною"
, — підкреслив експерт.

Тому, додає він, відслідковування таких хвиль дозволяє спецслужбам оперативно виходити на слід інформаційних військ РФ.

"Наслідок — у повсякденній громадській думці спостерігається помітне відділення і узагальнення: ТЦК — людолови, монстри, корупціонери, ЗСУ — герої, супермени, котики. Це при тому, що 46,2% військовослужбовців ТЦК є учасниками бойових дій. І при тому, що всі ТЦК підпорядковані оперативним командуванням ЗСУ та загалом Командуванню Сухопутних військ ЗСУ"
, — підкреслив Постернак.

За його словами, у певних колах є також думка, що можливо присутній інтерес по спеціальній корекції надпопулярності ЗСУ в очах суспільства через дії ТЦК, адже авторитет Збройних Сил України – це потенційна потужна велика сила, яка не контролюється нинішніми політиками і чиновниками, від слова взагалі.

"Ретуш суспільного образу ЗСУ у бік підсилення демілітарних проекцій у масові свідомості наляканих війною цивільних в такому випадку могла би відіграти певне значення"
, — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами командувача Сухопутних військ Олександра Павлюка, цькування співробітників ТЦК є недопустимим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини