Головна Новини Суспільство Війна з Росією Директори ЦРУ і МІ-6 вперше виступили зі спільною заявою щодо України: послали сигнал Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Директори ЦРУ і МІ-6 вперше виступили зі спільною заявою щодо України: послали сигнал Путіну

Очільники розвідок США та Британії заявили, що Путіну не вдасться знищити незалежність України

8 вересня 2024, 08:24 comments2098
Поділіться публікацією:

Керівники Центрального розвідувального управління США (ЦРУ) Вільям Бернс та британської служби розвідки MI6 Річард Мур заявили, що необхідність протидії Росії та підтримки України є актуальною, як ніколи. Зокрема, про це вказано у їхній спільній статті, опублікованій у Financial Times, що стало першим випадком в історії, коли очільники цих відомств виступили зі спільною заявою, повідомляє "Голос Америки". У своїй статті вони наголосили, що обидві організації працюють разом, щоб протистояти Росії та її агресивній війні проти України.

Директори ЦРУ і МІ-6 вперше виступили зі спільною заявою щодо України: послали сигнал Путіну

Глави ЦРУ і МІ6

"Дотримуватися курсу (на Україну) життєво важливо, як ніколи. Путіну не вдасться знищити суверенітет і незалежність України", — запевнили вони, підкреслившт, що їхні відомства і далі допомагатимуть українській розвідці.

Бернс та Мур також відзначили успіх українських Збройних сил у Курській області та закликали західних партнерів України не реагувати на загрози ескалації з боку Росії. Зокрема, директор ЦРУ вважає, що операція ЗСУ виявила вразливі місця у російській армії, водночас він наголосив на необхідності не боятися погроз з боку РФ.

У статті також приділено увагу "кампанії російських провокацій" у Європі та використанню технологій для дезінформації, спрямованої на розкол між європейськими державами. Мур зазначив, що російські агенти працюють дедалі відчайдушніше, що свідчить про їхню вразливість.

"Російська розвідка стає все більш агресивною," — зауважив він.

Бернс підкреслив, що співпраця Росії у військовій сфері з Китаєм, Іраном та Північною Кореєю становить загрозу не лише для України, але й для західних союзників у регіоні Близького Сходу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку деяких західних аналітиків, українські військові змушені будуть піти з Курської області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини