Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ можуть піти з Курщини: західні аналітики зробили невтішні прогнози
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ можуть піти з Курщини: західні аналітики зробили невтішні прогнози

Українські сили можуть покинули Курську область

7 вересня 2024, 19:25 comments2889
Поділіться публікацією:

Сили оборони України можуть через кілька місяців піти з Курської області, не забезпечивши собі переваги на переговорах.

ЗСУ можуть піти з Курщини: західні аналітики зробили невтішні прогнози

ЗСУ наступають на Курськ. Фото з відкритих джерел

Це може статися, якщо Москва зважиться на масштабну контратаку, пише Bloomberg з посиланням на західних чиновників.

Видання відзначає, що наразі Росія не перекидала великої кількості військ зі сходу України під Курськ, але й ЗСУ не закріплюються на захоплених територіях.

За словами Сета Г. Джонса, експерта Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні, українські сили не копають траншеї, не мінують поля та не ставлять "зуби дракона".

"Вони насправді не готуються до великомасштабної, довгострокової оборони. Це може бути частиною розрахунку Києва, щоб мати можливість швидко відступити або ж навпаки піти в нову атаку", — заявив Сет Джонс.

Американські та європейські чиновники вважають, що "вартість операції в Курській області може виявитися високою, а Київ, можливо, не зможе утримувати позиції в регіоні досить довго, щоб забезпечити собі важелі впливу на переговорах".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують наступати на Покровському напрямку, попри заяви Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, повідомив офіцер ЗСУ Микола Мельник. "Главком і Верховний повідомили, що на Покровському напрямку — стабілізація. Але якщо це стабілізація, то я балерина. Росіяни продовжують просуватися. Як я і зазначав, росіяни не мають сил для одночасного наступу на Покровськ, Селідово і Курахівку, тому вони обрали один пріоритет і проламують нашу оборону. Все доволі логічно, адже це дозволить оточити групу підрозділів, що тримають оборону між Невельськом і річкою Вовча", — наголосив він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини