Головна Новини Суспільство Війна з Росією Директор ЦРУ таємно відвідав Київ: про що йшлося на зустрічі із Зеленським
commentss НОВИНИ Всі новини

Директор ЦРУ таємно відвідав Київ: про що йшлося на зустрічі із Зеленським

Директор ЦРУ Вільям Бернс таємно відвідав Київ та розповів Зеленському про плани Росії

20 січня 2023, 07:22
Поділіться публікацією:

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс таємно відвідав Київ наприкінці минулого тижня та зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Washington Post, з посиланням на свої джерела.

Директор ЦРУ таємно відвідав Київ: про що йшлося на зустрічі із Зеленським

Вільям Бернс. Фото: із відкритих джерел

Як зазначає видання, Бернс прибув до України, щоб проінформувати Зеленського про свої очікування щодо військових планів Росії на найближчі тижні та місяці.

За даними джерел, Зеленський та представники української розвідки обговорювали, як довго Україна може розраховувати на продовження допомоги з боку США та Заходу після того, як республіканці отримали більшість у Палаті представників Конгресу.

Бернс відзначив "гостроту моменту" на полі бою і визнав, що у якийсь момент допомога буде важче отримати, сказали джерела.

Після зустрічі з Бернсом минулого тижня "у Зеленського та його помічників склалося враження, що підтримка Києва з боку адміністрації Байдена залишається сильною, і 45 мільярдів доларів екстреного фінансування для України, ухвалених Конгресом у грудні, вистачить як мінімум до липня чи серпня", — пише видання, посилаючись на джерела.

Також, за даними джерел, нині Київ менш впевнений у перспективі ухвалення Конгресом ще одного багатомільярдного пакету додаткової допомоги, як це було минулої весни.

Бернс на початку жовтня минулого року відвідав Україну та зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та іншими посадовими особами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — зустріч Блінкена та Чавушоглу: головні підсумки – як може змінитися політика Туреччини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини