Головна Новини Суспільство Війна з Росією Десантники показали прорив оборони у Курській області: росіяни з білим прапором здавалися в полон
commentss НОВИНИ Всі новини

Десантники показали прорив оборони у Курській області: росіяни з білим прапором здавалися в полон

Підійшовши до прикордонного пункту пропуску "Суджа", штурмові групи 80-ї бригади заручилися підтримкою артилерії та важкої бронетехніки

16 серпня 2024, 10:54 comments1119
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", прес-служба 80-ої окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗСУ показала у Facebook рідкісні кадри перших годин військової операції в Курській області Росії. Воїни прорвали лінію оборони, знищили прикордонний пункт пропуску та взяли в полон понад 50 росіян.

Десантники показали прорив оборони у Курській області: росіяни з білим прапором здавалися в полон

Операція у Курській області. Фото 80-ої окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗСУ

"Підійшовши до прикордонного пункту пропуску "Суджа", штурмові групи 80-ї бригади заручилися підтримкою артилерії та важкої бронетехніки. Зустрівшись зі шквальним вогнем українських артилеристів і побачивши українські танки на території прикордонного пункту, , попрямувавши разом зі своїми пораненими у бік українського кордону", — зазначили у бригаді.

Крім того, десантники зазначили, що радять російським солдатам обирати життя, а не безглузду смерть і здаватися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "прорив" у Курській області триває вже понад тиждень. Площа бойових дій продовжує розширюватись. За офіційною інформацією, озвученою головкомом ЗСУ Олександром Сирським, майже тисяча квадратних кілометрів території РФ перебуває під контролем України. При цьому аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що ЗСУ просуваються далі, незважаючи на недавні заяви росіян про так звану "стабілізацію" лінії фронту. Зокрема, на думку ISW, з'явилася нова точка проникнення до західної частини російського регіону. Які висновки з того, що відомо, можна зробити за тиждень цієї операції? Як довго ЗСУ зможуть утримувати зайняту територію? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини