Головна Новини Суспільство Війна з Росією Деокупація Горлівки: які пріоритетні завдання ЗСУ у районі Бахмута
commentss НОВИНИ Всі новини

Деокупація Горлівки: які пріоритетні завдання ЗСУ у районі Бахмута

Найактивніші бойові дії на фронті відбуваються на Бахмутському напрямку — Збройні сили України наступають

20 вересня 2023, 09:45
Поділіться публікацією:

Українські війська мають успіхи в ході контрнаступу не лише на південному напрямку, а й на сході. Зокрема після того, як ЗСУ змусили росіян відступити, під контроль України перейшла дорога, що об'єднує Бахмут і Горлівку Донецької області. Чому це важливо? Чи можуть ЗСУ замість основного удару на Бахмут зважитися на деокупацію Горлівки? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Деокупація Горлівки: які пріоритетні завдання ЗСУ у районі Бахмута

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Ми поступово підходимо до деокупації територій, захоплених противником на початку війни

Військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу "FREEДОМ" заявив, що зараз дуже важливо відрізати супротивника від логістики. Перерізання лінії Андріївка – Курдюмівка – Кліщіївка – пріоритетне завдання українських військовослужбовців у районі Бахмута.

Експерт зазначив, якщо розкрити карту, то стає зрозуміло поблизу деокупованих сіл Донецької області Андріївка та Кліщіївка проходить траса на захоплену росіянами Горлівку. Тепер росіянам непросто постачати продовольство та боєприпаси, щоб підтримувати ті частини, які знаходяться в Бахмуті.

“Далі, очевидно, ми просуватимемося вперед, перехоплюватимемо цю трасу фізично, і тут уже фігурує населений пункт Курдюмівка. А Курдюмівка – це вже про Горлівку. Ми зможемо, звільнивши Курдюмівку, контролювати безпосередньо Горлівку, окуповану з 2014 року”, — заявив Денис Попович.

Оборонним кордоном росіян стала траса Горлівка-Бахмут

Керівник прес-служби 26-ї артилерійської бригади Олег Калашніков в ефірі "Апостроф TV" розповів, що українські захисники зуміли виконати поставлені командуванням завдання на південь від Бахмута. У результаті, противника було знищено в Кліщіївці та Андріївці або ж рятувався втечею.

При цьому російські загарбники вже приблизно в липні почали розуміти, що наступним їх оборонним рубежем буде траса Горлівка-Бахмут, яка проходить паралельно до залізниці на схід. Там окупанти збудували інженерні оборонні споруди.

"Наступним кордоном буде ця траса. Ми можемо сказати, що ворог починає пройти цю територію аж до траси. Але бої ведуться, окупанти намагаються повернути втрачені позиції, намагаються контратакувати. При цьому контратаки ведуться на різних напрямках. Однак успіхів вони не дають", — висловився Олег Калашніков.

Читайте також на порталі "Коментарі" – з чим наближаємось до зими – які шанси встояти проти ударів по енергосистемі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дмитрук

20 вересня 2023, 13:22

А як же Південь? Навіщо розпиляти людські ресурси? Причому на інших ділянках фронту немає стільки сил і людей, і кількість атак призведе тільки до зайвих втрат. Таке враження, що влада намагається досягти хоч якихось результатів, але насправді це нічого не змінить. Шкода, що ніхто не думає про головну мету - збереження особового складу та західної техніки. Але заради красивої картинки керівництво ігнорує це питання і байдуже ставиться до життя військових.


Новини