Головна Новини Суспільство Війна з Росією Деокупація Донецька: коли ЗСУ можуть її розпочати
commentss НОВИНИ Всі новини

Деокупація Донецька: коли ЗСУ можуть її розпочати

ЗСУ можуть спробувати загнати окупантів до міста

13 вересня 2023, 09:20 comments33235
Поділіться публікацією:

У той час, коли росіяни чекають від ЗСУ основного удару на півдні, великі проблеми в окупантів можуть розпочатися саме на сході. Так вважають деякі військові експерти, пророкуючи, що невдовзі можуть розпочатися бої вже за головне місто Донбасу – Донецьк. Чи це так? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, вивчивши думки експертів.

Деокупація Донецька: коли ЗСУ можуть її розпочати

Донецька область. Фото: із відкритих джерел

Як тільки росіяни знизили бойовий тиск на наші частини, відразу ж у зворотний бік пішов цей рух

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан в інтерв'ю "ТСН" заявив, що росіяни справді сконцентрували неподалік тимчасово захопленого Донецька величезну кількість сил та засобів. Але це може не стати перепоною, і українська армія може розпочати визволення міста.

Роман Світан зазначив, що росіяни самі можуть відкрити шлях на Донецьк для України. Справа в тому, що останнім часом окупанти почали перекидати частину підрозділів, які раніше виконували завдання щодо стримування ЗСУ на Донецькому напрямку на Запорізький напрям, щоб там зупинити просування наших військ.

Експерт наголошує, фактично росіяни самі оголили деякі частини в районі Донецька, чим одразу скористалися українські захисники в районі Авдіївки та в районі Мар'їнки. Там теж є у нас хоч і незначне, але поступ уперед.

"Тому вони (ред. — росіяни), найімовірніше, будуть відкочуватися на стартові позиції.., з яких вони виходили ще минулого року, висуваючись з Донецька. Ми спробуємо спочатку їх загнати в місто, а потім і почати місто деокуповувати, там є така можливість... якщо буде достатня кількість сил і засобів для виконання цих завдань", — висловився Роман Світан.

Авдіївка – це вихід на Донецьк

Військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю "УНН" висловив думку, що, зумівши закріпитись у частині селища Опитне, ЗСУ можуть створити плацдарм, звідки українські війська зможуть розвивати наступ у напрямку Донецька.

“Там, до речі, Донецький аеропорт на відстані десь 2-2,5 кілометра від селища і саме місто Донецьк. І це важливо, тому що ми в обороні, яку обладнали російські окупанти дуже довгий час, зробили дірку та можемо її використати, якщо буде можливість і рішення Генштабу, для розвитку наступу, і це виводить нас на околиці Донецька”, – розповів експерт.

Олег Жданов наголошує, не дарма росіяни так довго намагалися захопити Авдіївку, вибивши ніш війська звідти. Адже Авдіївка – це вихід на Донецьк, і росіяни хотіли якнайдалі відсунути наших військових від Донецька. Але сталося навпаки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять дії Заходу щодо війни в Україні – чому РФ знову загрожує ядерною зброєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини