Головна Новини Суспільство Війна з Росією День Державного прапора та День незалежності України: чого очікувати від РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

День Державного прапора та День незалежності України: чого очікувати від РФ

Україні слід зберігати високу пильність, адже ми воюємо проти жорстокого та підступного ворога

21 серпня 2022, 09:55
Поділіться публікацією:

У вечірньому зверненні 20 серпня президент України Володимир Зеленський нагадав, що наступного тижня ми відзначатимемо День Державного прапора (23 серпня) та День незалежності (24 серпня, коли також виповниться 6 місяців з моменту початку повномасштабної війни). Він також попередив, що Росія може постаратися цими днями "зробити щось особливо гидке і жорстоке". Експерти поділилися з виданням "Коментарі" своїми прогнозами на наступний тиждень.

День Державного прапора та День незалежності України: чого очікувати від РФ

Україна. Фото з відкритих джерел

"Україні слід зберігати високу пильність"

Голова правління неурядової організації "Майдан закордонних справ", член політради парії "Сила та Честь" Олег Білоколос зазначає:

"Робити прогнози в наш час – справа вкрай невдячна. Єдине, у чому, на жаль, можна бути впевненим – це те, що масштабна війна з російським агресором триватиме й надалі. Адже, попри деякі ілюзії, Кремль поки що зовсім не налаштований на якісь компроміси. Москві все ще потрібний Харків, Одеса, Київ. Та й росіяни не надто приховують свої людоїдські плани, відверто проголошуючи своєю метою повну "ліквідацію українців як нації". І лише стійкий опір наших Збройних сил за широкої народної підтримки не дозволяють агресорам втілити у життя їхні загарбницькі плани".

Очевидно, продовжує експерт, Україні слід розраховувати на подальшу підтримку наших друзів із понад 50 країн, які, як нещодавно зазначили у Державному департаменті США, надають нам "життєво важливу оборонну допомогу".

"Ну, а нам, в Україні, слід зберігати високу пильність, адже ми воюємо проти жорстокого та підступного ворога, – зазначає Олег Білоколос. – І ворог цей готовий застосовувати будь-яку зброю проти цивільного населення, шкіл, лікарень, житлових будинків, об'єктів життєзабезпечення. Втім, і панікувати не слід – зберігаємо спокій та віримо нашим Збройним силам!"

"РФ намагатиметься зіпсувати свято"

Політолог Володимир Цибулько вважає, що святковий тиждень формуватиме два паралельні треки: США, ЄС, "Велика Сімка" всіляко підтримуватимуть Україну в дні святкування річниці Незалежності, тоді як РФ пробуватиме це свято зіпсувати.

"Українці, напевно, сподіватимуться цими днями на підрив Кримського мосту. Але, мабуть, найбільшим подарунком до Дня Незалежності стане відсутність просування окупантів у всіх напрямках, та мінімальна кількість загиблих захисників України", – упевнений експерт.

Він нагадує, що США вже свій подарунок зробили – в Україну слідує новий пакет допомоги майже на 800 млн дол. Естонія відвантажує свої військові та політичні подарунки, Польща та Чехія – свої. Можливо, зазначає Володимир Цибулько, наважиться, нарешті, і Австрія, яка скасує візу російському виродку з диппаспортом, який закликав знищувати українське населення.

"Ситуація динамічна, і що там у рукаві у доброго чарівника генерала Залужного до свята в рукаві приховано, з придихом чекають мільйони українців", — резюмує експерт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що очікування провокацій від Росії у День Незалежності трохи перебільшено, адже в Росії не визнають незалежність нашої країни, отже, не повинні реагувати на головне свято України.

Також видання "Коментарі" інформувало читачів про те, що Москва не припиняє через енергетичний шантаж тиснути на Захід, щоб вирішити питання щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 серпня 2022, 09:24

УПА-біснуваті більшовики, під патронатом Карли, використовують сценарії, розроблені в Кремлі, для тоталітарного залякування і пригнічення рабів. Хоч на практиці, всі минулі державні свята прошли навіть спокійніше інших днів. Договірняк працює: зерно вивозять; бункери та розкішні палаци корупції не обстрілюють; західні вотчини Козака, Медведчука, Бені, Садового, Дубневичей, іншої органиці - не чіпають. Зато поточний Барига, зі злочинною клікою друзів, навіть перевершив минулого. Той не додумався свободою торгувати, ще і частинами - по кілька днів.


Новини