Головна Новини Суспільство Війна з Росією Демобілізація під час війни неможлива, але є інші варіанти: що сказав міністр оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Демобілізація під час війни неможлива, але є інші варіанти: що сказав міністр оборони

Рустем Умєров зазначив, що Міноборони готує рішення, що дозволить військовим отримати "перепочинок" або часткове звільнення.

24 грудня 2023, 19:50
Поділіться публікацією:

Питання  про  демобілізацію  можуть  підніматись  тільки після  закінчення  війни, але   Міністерство оборони розробило  рішення, які  дозволять військовослужбовцям   мати "перепочинок".

Демобілізація під час війни неможлива, але є інші варіанти: що сказав міністр оборони

Рустем Умєров (фото з відкритих джерел)

Як  наголосив очільник Міністерства  оборони України Рустем Умєров, відповідаючи на запитання журналістів  "Суспільного", це рішення  буде передбачено в новому законопроєкті, який  буде зареєстрований в парламенті  вже найближчими  днями.

"Слово "демобілізація" ми можемо використовувати тільки після того, як закінчиться війна. Оскільки ворог продовжує бойові дії, ми знайшли рішення, які дадуть можливість людині, яка вже два роки перебуває в периметрі, зрозуміти, які правила будуть для того, щоб вона перепочила або була частково звільнена",- сказав  Умєров.

Міністр   продовжив, що  таке рішення — питання справедливості для всіх і  в Міністерстві оборони працюють над ним і юридично, і законодавчо, і технічно.  

"Наша мета — змінити парадигму, щоб служіння не сприймалося як покарання", — підсумував Умєров.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Умєров пояснив свої слова щодо мобілізації чоловіків за кордономМіністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україна розглядає категорії чоловіків за кордоном, які можна залучити до призову та захисту держави. За словами міністра у разі будь-яких змін щодо мобілізації за кордоном про це буде повідомлено громадськості. 

Під час інтерв'ю для "Суспільного" міністр оборони Рустем Умєров відповів на запитання щодо слів про українських чоловіків, які виїхали за кордон і таким чином можуть уникати мобілізації. Зокрема ці слова стали приводом для інформації, що Україна розробляє способи повернути чоловіків призовного віку, які покинули країну.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Medkot

26 грудня 2023, 09:15

В мене є пропозиція, на зустріч, так би мовити. Усіх міністрів з компанією, відповидальних за промисловість, тобто за виготовлення зброї та боєприпасів, усім кодлом на фронт. Щоб сс***ки на власні шкурі випробували, як це воювати без снарядів та набоїв. На налагодити виробництва за 2 роки - це або повна тупість, або саботаж.

Sergey

25 грудня 2023, 19:05

В окопах закончилось мясо- нужно новое...Дети и родственники власть придержащих уже давно за бугром,а (а,те кто ещё не смотался- то в касте "неприкасаемых")...А вот чернь надо всю в окопы загнать- ну не "хозяевам же жизни" из их шикарных особняков в блиндажи перебираться....

ufo

25 грудня 2023, 15:51

Ігор, Повна копія братньої Росії - к сожалению, да, недалеко от "братьев" ушли. Только масштабы поменьше. И методы одинаковые и такой жа авторитаризм и даже злобный карлик при власти практически такой же, только помоложе

Ігор

24 грудня 2023, 20:29

Повна копія братньої Росії. Тільки там не примушують, а в Україні чернь зобов'язана. Так на службі у царя крипаки були 25 років. А от вся панівна нечисть вона не тільки свої статки і дітей вивезли, і власність реєструє за кордоном. Тобто в неї тут жодних життєвих інтересів нема тільки корито. Так ще і намагається чистенькою перед Росією лишитись щоб швидко перевзутись, і нічим не ризикують - вони спокійні. Це смерди і життя віддають захищаючи Україну, а у разі програшу будуть у концтаборах гнити.


Новини