Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дефіцит енергії: У столиці зупинили наземний електротранспорт
commentss НОВИНИ Всі новини

Дефіцит енергії: У столиці зупинили наземний електротранспорт

На тлі дефіциту в енергосистемі в Києві припинили роботу трамваїв і тролейбусів. Працює з електротранспорту лише метро

23 грудня 2022, 21:34
Поділіться публікацією:

В українській столиці продовжують діяти екстрені відключення світла, повідомив у соцмережах міський голова Віталій Кличко, пишуть "Коментарі".

Дефіцит енергії: У столиці зупинили наземний електротранспорт

Зупинили наземний електротранспорт у столиці

"Через дефіцит електроенергії ми ухвалили рішення щодо припинення роботи наземного електротранспорту столиці — трамваїв та тролейбусів. На всіх маршрутах наземного електротранспорту відтепер курсують автобуси", — констатує мер.

Аби забезпечити перевезення містян та гостей столиці на маршрутах, де ходили трамваї і тролейбуси, випустили 222 автобуси: це — додаткових 38

автобусних маршрутів та 17 – трамвайних. Всього на 126 автобусних маршрутах столиці працюють 440 автобусів — весь рухомий склад автобусів, що є в наших автопарках. Що ж до приватних перевізників, то вони забезпечують 98 маршрутів — 846 автобусів.

"Метро в Києві працює. Наразі відкриті 50 станцій із 52. Дві станції — "Гідропарк" і "Дніпро" — тимчасово закриті, — уточняє Кличко. — У першу чергу, електроенергією забезпечують об’єкти критичної інфраструктури, медичні заклади, пологові будинки, воєнні шпиталі".

Міський голова підтвердив, що воду киянам уже подають у штатному режимі. Також фахівцям вдалося стабілізувати теплопостачання, за винятком котелень, робота яких залежить від електрики. Зараз столична влада якраз працює над залученням генераторів для заживлення цих котелень.

"Комунальники сьогодні – справжні герої. Вони працюють в посиленому режиму, щоб відрегулювати роботу обладнання після відновлення подачі електроенергії, щоб стабілізувати ситуацію в енергосистемі", – зазначив мер.

Раніше генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко заявив про деяке покращення ситуації з постачанням електроенергії в Києві. За його словами, незабаром лівий берег столиці може повернутися до відключень за графіком.

Столиця збільшує кількість пунктів обігріву, що оснащені генераторами та іншим необхідним обладнанням. 52 нових пункти, де люди можуть зігрітись, підзарядити гаджети, отримати актуальну інформацію у випадку тривалої відсутності електроенергії та тепла в їх домівках, ми відкрили у Голосіївському, Дніпровському, Оболонському та Святошинському районах.

"Загалом тепер функціонують 532 пункти обігріву, які підготувало місто (з них 50 — облаштовані намети ДСНС). Також  долучається бізнес — додатково працюють ще понад 100 пунктів, які забезпечують підприємці" — каже Кличко.

Як писали "Коментарі", Sky News опублікувало супутникові фото Києва до та після ракетних ударів. На світлинах столиця до та після ракетних обстрілів, які були зроблені NASA з допомогою супутників Suomi та NOAA-20.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

4144

23 грудня 2022, 22:45

Найди себе снегурочку на ночь (без шлюх и разводил), здесь девушки ищут только сeкcа, многие готовы на эксперименты.------- https://min.lc/sisy


Новини