Головна Новини Суспільство Війна з Росією Де ЗСУ створюють найбільше проблем росіянам: відповідь британської розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Де ЗСУ створюють найбільше проблем росіянам: відповідь британської розвідки

Британські експерти вважають, що бої на лівому березі Херсонщини вкрай неприємні для армії РФ

22 листопада 2023, 14:12 comments2388
Поділіться публікацією:

Бої навколо Кринок Херсонської області в нижній течії Дніпра вкрай неприємні для російської армії, хоч і мають менший масштаб, ніж деякі інші битви російсько-української війни. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Великобританії.

Де ЗСУ створюють найбільше проблем росіянам: відповідь британської розвідки

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

У британській розвідці зазначають, що на півдні України точаться бої навколо села Кринки, де українські морські піхотинці утримують плацдарм на східному березі Дніпра. Наземні бої характеризуються заплутаними, безладними зіткненнями піхоти та артилерійськими перестрілками у складній лісистій місцевості.

Україна особливо ефективно використовує малі ударні безпілотні літальні апарати, тоді як російські ВПС здійснюють значну кількість вильотів на підтримку фронтових військ, переважно запускаючи боєприпаси з-за меж досяжності української системи ППО.

Зіткнення навколо Кринок мають менший масштаб, ніж деякі основні битви війни, констатували в МО Британії, але російське керівництво розцінюватиме їх як вкрай неприємні.

"Росія відійшла із західного берега Дніпра рік тому, майже напевно маючи на меті утримати українські війська на захід від річки, зберегти спокій у цьому секторі і вивільнити російські сили в інших місцях", — вважають британські фахівці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Міністерство оборони Росії та російські чиновники намагаються вгамувати російську істерику навколо українських операцій на лівому березі Херсонської області. Адже українські сили не лише не вдається вибити із раніше зайнятих позицій, але й зупинити їхнє просування. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини