Головна Новини Суспільство Війна з Росією Де росіяни значно зменшили застосування КАБів: які причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Де росіяни значно зменшили застосування КАБів: які причини

Окупанти все одно продовжують активно наступати

15 серпня 2024, 14:58 comments1943
Поділіться публікацією:

Ситуація на Харківському напрямку залишається складною, ворог не лишає спроб прорвати лінію оборони України. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Віталій Саранцев.

Де росіяни значно зменшили застосування КАБів: які причини

Удари КАБами. Фото з відкритих джерел

"У північній частині Вовчанська противник може застосовувати іноді навіть автомобільну техніку для проведення заходів логістики. Щодо передових підрозділів або підрозділу, який зараз заблокований на заводі — вони здійснюють заходи з логістики, використовуючи або живу силу, або іноді БПЛА", — розповів Саранцев.

Речник також заявив про значне зниження кількості російської авіації на Харківському напрямку. На думку спікера, цьому можуть бути дві причини.

"Якщо порівнювати з минулими періодами, коли застосовувалося по кілька десятків авіаударів, до 30-50 КАБів на добу, то зараз їхня кількість значно знизилася — противник використовує два-три, іноді чотири КАБи. Ми це пов'язуємо з тим, що ворог застосовує свої зусилля на інших напрямках, а також це може бути наслідком заподіяння вогневої поразки за деякими аеродромами в глибині РФ. У них зменшилася кількість літаків, боєприпасів та авіаційного палива", — зазначив спікер.

Крім того, Саранцев повідомив, що РФ змушена задіяти новий спосіб налагодження зв'язку через активне застосування систем РЕБ із обох сторін.

"У противника залишається єдиний спосіб, щоб налагоджувати зв'язок із підрозділами, які виконують бойові завдання. Вони намагаються простягати провідний зв'язок. Просуваючись на різних напрямках, тягнуть із собою котушки з проводами. Це не ефективно, за такої вогневої активності вона дуже швидко знищується, ушкоджується ", — розповів Саранцев.

Читайте також на порталі "Коментарі" — доки всі дивилися на Курську область, ворог окупував нові населені пункти на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини