Головна Новини Суспільство Війна з Росією Де брати F-16 для України: у Байдена зробили нову заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Де брати F-16 для України: у Байдена зробили нову заяву

Раніше Україні не передавали ці літаки, оскільки США не вважали їх вирішальними для українського контрнаступу.

22 травня 2023, 08:48 comments2329
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден ще не ухвалив рішення про передачу Україні винищувачів F-16. Як передає портал "Коментарі", про це заявив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван в ефірі CNN у неділю, пише Politico.

Де брати F-16 для України: у Байдена зробили нову заяву

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Я думаю, що враховуючи кількість (Ред. — F-16), яка зараз доступна на складах наших європейських союзників, і те, що, виходячи з грошей, які нам виділив Конгрес, є так багато інших пріоритетів щодо систем, які можна надати, можливо, ми більше зосередимося на передачі третьою стороною, але президент ще не ухвалив остаточного рішення", — зазначив Салліван.

Радник додав, що Україна не отримала винищувачі раніше, оскільки вони не були "критично важливими" для очікуваного контрнаступу ЗСУ. Утім, умови змінюються. Сполучені Штати мобілізували виняткові зусилля, щоб вчасно та в повному обсязі надати Україні все необхідне для початку цього контрнаступу. Тепер, коли ми це зробили, ми можемо очікувати на довгострокову здатність України захищати себе і стримувати російську агресію. Винищувачі четвертого покоління, західні винищувачі F-16 необхідні цієї боротьби.

Зазначимо, Україна вже кілька місяців наполегливо працює над отриманням бойової авіації. нещодавно нам відмовляли, але останні заяви світових лідерів говорять про зміну риторики. Велика Британія, США, Нідерланди, Бельгія та Данія створили коаліцію для забезпечення України бойовими повітряними силами. Прем'єр Великобританії Ріші Сунак зазначав, що його країна готова розпочати навчання українських пілотів уже цього літа.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як унеможливити агресію РФ — що запропонувати людям з деокупованих територій. Експерти детально проаналізували ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини