Головна Новини Суспільство Війна з Росією Давно не проводять штурми: де окупанти будують якісні фортифікації та готуються до зими
commentss НОВИНИ Всі новини

Давно не проводять штурми: де окупанти будують якісні фортифікації та готуються до зими

Окупанти роблять «багатоярусні ями», готуючись до настання зими

сьогодні, 07:43
Поділіться публікацією:

24 жовтня російські війська продовжили наступальні операції на півночі Харківської області, але не зробили жодного підтвердженого просування. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Давно не проводять штурми: де окупанти будують якісні фортифікації та готуються до зими

Мапа бойових дій DeepState, скріншот

Російські війська продовжували наземні атаки на північний схід від міста Харків поблизу Вовчанська, Стариці (на південний захід від Вовчанська) і Тихого (на схід від Вовчанська) 23 і 24 жовтня.

24 жовтня пропагандистські військкори заявили, що українські війська атакували поблизу Хатища (на північний захід від Вовчанська).

Речник української бригади, яка діє на харківському напрямку, 24 жовтня заявив, що на харківському напрямку російські війська створили якісні фортифікаційні споруди, глибоко заглиблені в землю, викопавши "багатоярусні ями". Речник також заявив, що окупанти "давно" не проводили механізованих штурмів на харківському напрямку і зазначили, що ворог, можливо, готується до настання зими, щоб змінити обстановку на полі бою.

Прес-секретар повідомив, що відсутність листя зробить активність на полі бою більш помітною, що ускладнить захист територій. Повідомляється, що поблизу Хатища діють підрозділи 116-ї окремої бригади спеціального призначення Росгвардії, а поблизу Липців (на північ від Харкова) продовжують діяти підрозділи російського 7-го мотострілецького полку (11-й армійський корпус (АК) Ленінградського військового округу (ЛВО)).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Щодо теми будівництва фортифікаційних споруд по всій протяжності кордону з Росією, речник Держприкордонслужби Андрій Демченко зазначив, що доки ведуться такі активні бойові дії, будувати укріплення безпосередньо по лінії кордону неможливо.

"Будь-яка інженерна група, яка з'являється на кордоні, зазнає обстрілів з боку ворога. Але зараз, після того, як сили оборони України увійшли на територію Курської області, утворилася певна "зона безпеки". І зараз там будувати укріплення безпосередньо по лінії кордону стало набагато легше", – додав речник ДПСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини