Головна Новини Суспільство Війна з Росією ДПСУ: Після початку Курської операції будувати фортифікації стало значно легше
commentss НОВИНИ Всі новини

ДПСУ: Після початку Курської операції будувати фортифікації стало значно легше

Військова операція у Курській області росії дала змогу будувати фортифікації на кордоні

сьогодні, 09:22
Поділіться публікацією:

Ось уже два тижні поспіль росіяни посилюють спроби відтіснити сили оборони України у Курській області назад до кордону. Проте Курська операція дала змогу укріплювати державні кордони. Про це в інтерв’ю OBOZ.UA розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, інформує портал "Коментарі".

ДПСУ: Після початку Курської операції будувати фортифікації стало значно легше

Фото: колаж порталу "Коментарі"

На питання "Чому вздовж кордону не відбувається будівництво оборонних рубежів? Адже агресор зміг побудувати в Запорізькій області так звану лінію Суровікіна, яка зірвала наш контрнаступ у 2023 році. І лінію було зроблено буквально під носом Сил оборони України. Що нам заважає створити щось аналогічне до лінії зіткнення?" Демченко відповів, що до 24 лютого охорона кордону – це було припинення незаконного переходу кордону, імпорту товарів, патрулювання кордону прикордонними нарядами, окремими групами реагування.

"Оборона – це зовсім інша ситуація. Щодо оборонно-фортифікаційних споруд – це питання більше можуть прояснити Збройні сили України та органи місцевої влади.

Кожна складова держави має свою відповідальність. Прикордонники – це захист кордону. Оборона країни доручається Збройним силам. Але, зазначу, що прикордонники першими прийняли бій по всій протяжності кордону. Першим загиблим серед військовослужбовців Сил оборони України на початку повномасштабної війни був прикордонник на Луганщині. Нині прикордонні підрозділи – це невід'ємна складова сил оборони України, які нарівні з іншими українськими воїнами воюють на лінії фронту та інших складних напрямках", – пояснив речник прикордонної служби.

Повертаючись до теми будівництва фортифікаційних споруд по всій протяжності кордону з Росією, Демченко зазначив, що доки ведуться такі активні бойові дії, будувати укріплення безпосередньо по лінії кордону неможливо.

"Будь-яка інженерна група, яка з'являється на кордоні, зазнає обстрілів з боку ворога.

Але зараз, після того, як сили оборони України увійшли на територію Курської області, утворилася певна "зона безпеки". І зараз там будувати укріплення безпосередньо по лінії кордону стало набагато легше", – додав речник ДПСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини