Головна Новини Суспільство Війна з Росією Давид Арахамія розповів про "рабство" в ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Давид Арахамія розповів про "рабство" в ЗСУ

Голова парламентської фракції "Слуга народу" розповів про кричущі армійські проблеми

25 листопада 2023, 18:12 comments8847
Поділіться публікацією:

27 тисяч українців потрапили в ЗСУ до "рабства", заявив голова парламентської фракції "Слуга  народу" Давид Арахамія, описуючи проблему "виводу за штат" поранених бійців. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю політика телеведучій Наталі Мосейчук.

Давид Арахамія розповів про "рабство" в ЗСУ

Давид Арахамія

За словами політика, у ЗСУ тривалий час існувала практика, коли поранених бійців, які вже не можуть нести службу не демобілізовували, а "виводили за штат". В цьому випадку боєць, який не виконував бойові задачі, але й не був відпущений додому, отримував 800 гривень на місяць утримання. Арахамія назвав це "рабством".

- 27 тисяч людей рік, вони були визнані обмеженно придатними, поза штат їх вивели і вони отримували 800 гривень на місяць, і вони не можуть ні додому повернутись, ні на службу, і 800 гривень на місяць рік. Ну ви розумієте — просто в рабстві, — розповів Арахамія.

Окрім цього, Арахамія виступ за демобілізацію онкохворих бійців ЗСУ, військовополоненних, які потрапили в полон не з власної волі і згодом були обміняні Україною. В своєму коментарі телеканалу "Рада" він повідомив, що зараз в парламенті готують законопроект, який додатково врегулює питання мобілізації та демобілізації населення. Очікується, що він буде ухвалений наприкінці грудня.

Тим часом, Франція звернулася до Китаю із закликом: як це стосується війни в Україні. Франція закликала Китай не допомагати Росії у війні проти України.

Чи справді війна в Україні буде довгою: у чому провина Заходу. Захід не має єдиного підходу до війни РФ проти України і це велика проблема.

А Холанд забив “Ліверпулю” та встановив новий рекорд Прем’єр-ліги. Після першого тайму “Ман Сіті” обігрує “Ліверпуль” 1:0.     



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

25 листопада 2023, 18:59

Это все так, но и сам этот урод с мордой спущено кота к этому причастен !


Новини