Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді війна в Україні буде довгою: у чому провина Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді війна в Україні буде довгою: у чому провина Заходу

Захід не має єдиного підходу до війни РФ проти України і це велика проблема

25 листопада 2023, 15:30 comments1324
Поділіться публікацією:

Війна в Україні затягується і з кожним днем дедалі менше думок, що ця війна може закінчитися 2024 року, а то й 2025 року. Чому це так? Чи вся справа в бажанні Путіна за будь-яку ціну досягти своїх цілей? Видання "Коментарі" розбиралося у темі, вивчивши думки експертів.

Чи справді війна в Україні буде довгою: у чому провина Заходу

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Затягування війни вигідніше Росії, ніж Україні

Ізраїльський військовий експерт Давид Гендельман в ефірі телеканалу Еспресо заявив, що неможливо сьогодні назвати навіть попередньо рік, коли настане міцний мир в Україні. Швидше за все на території України триватиме довготривала війна Росії проти України.

Експерт зазначив, що затяжна війна на виснаження не вигідна ніколи і нікому, але в цьому випадку більше не вигідна Україні, аніж Росії.

"Росіяни, з одного боку, не планували таку довгу війну, але після того, як Київ за три дні не стався, після відступу з Харківської області, з Херсонщини, якщо подивитися, становище Росії на фронті не настільки й погане: немає руйнування фронту, немає руйнування російської армії, російської державності, ворог не біля воріт Москви — більш-менш воювати можна, звідси всі ці плани гри в довгу", — зазначив Давид Гендельман.

За його словами, на Заході всі хочуть якнайшвидшого завершення війни в Україні, але чомусь забувають, що Кремлем озвучено плани війни до 2026 року щодо нарощування збройних сил. Тобто, навіть 2026 рік не розглядається Росією, як рік, коли потрібно буде завершувати війну.

"Росія входить у довгу війну на виснаження з кращих позицій, ніж Україна. Навіть обстріли стосуються лише кількох прикордонних областей, углиб Росії ніхто не залітає", — підсумував аналітик.

На Заході є страх ескалації війни та застосування Росією ядерної зброї

Директор Центру ліберальної сучасності (LibMod) Ральф Фюкс (Ralf Fücks) в інтерв'ю "DW" висловив припущення, що у затягуванні війни в Україні є велика вина Заходу, який на багато речей недостатньо рішуче реагував. Експерти умовно ділить західні країни на три табори.

В одному – ті, хто робить ставку на військову перемогу України, переконаними в тому, що, каже Фюкс, "якщо Путіна не зупинити в Україні, то в Україні він не зупиниться". До них він відносить більшість країн Центральної та Східної Європи, країни Балтії, Скандинавії та Великобританію.

У другому таборі, на думку Фюкса, "п'ята колона" Кремля: Угорщина з Орбаном, а також ціла низка європейських право- та лівопопулістських партій, у США – це крило Трампа, у Нідерландах – Вілдерс, який щойно переміг на виборах, у ФРН — " Альтернатива для Німеччини" та частково "ліві". Ці сили, вважає експерт, виступають за те, щоб вогонь припинився на умовах РФ та припинилися постачання зброї Києву.

Вашингтон, Берлін і Париж, за оцінкою Фюкса, хоч і підтримують Україну озброєннями, але не в ім'я її військової перемоги, а для того, щоб Київ опинився в найбільш вигідній ситуації для переговорів з Росією, щоб запобігти краху України, забезпечити її виживання. Канцлер Олаф Шольц (Olaf Scholz), нагадав Фюкс, використовує таке формулювання: "Не можна допустити поразки України, не можна допустити перемоги Росії".

Результатом такого підходу, вважає аналітик, має стати "заморожування" війни вздовж лінії фронту, коли ні та ні інша сторона неспроможні досягти вирішального успіху на полі бою і виявляться змушеними розпочати переговори.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого не вистачає Україні для більш ефективної боротьби з агресором: що може статися на фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ермаков

25 листопада 2023, 16:19

Войны по данным ИКД происходят не только по решению власти. Власть выбирается народом и в данном случае народ России выбрал власть ту, которая соответствует духу народа российского - это злоба, ненависть, разруха, агрессивность, бесчеловечность. Война будет продолжаться до тех пор пока не изменится дух российского народа и этот народ выберет новую власть, Если дух народа и соответственно настрой власти будут правильны война сразу прекратится. Информация от Создателя.

Ігор

25 листопада 2023, 15:40

Маразм Байден помилився. Було достатньо ознак того що з Фюрером не можна мати справу. Яка була необхідність в справжньому головнокомандувачу міняти свій імідж? Вирощувати бороду одягати коричневе як нацистська Німеччина. Таких понтів було безліч, а додати брехню корупцію, переслідування культурних діячів минулого, рейдерство московських попівень щоб продати від 30,000 $ лояльним попам, тощо. Тепер право вимог і умов має переможець і він буде дурним якщо не скористається.


Новини