Головна Новини Суспільство Війна з Росією Данія оголосила готовність прийняти мирний саміт України
commentss НОВИНИ Всі новини

Данія оголосила готовність прийняти мирний саміт України

Очільник МЗС Данії Локке Расмуссен повідомив про те, що Данія готова прийняти саміт для обговорення миру в Україні.

22 травня 2023, 13:29
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Данії Ларс Локке Расмуссен оголосив, що його країна готова прийняти український мирний саміт на свої території. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Данія оголосила готовність прийняти мирний саміт України

Очільник МЗС Данії Локке Расмуссен. Фото з відкритих джерел

22 травня очільник МЗС Данії Локке Расмуссен сповістив, що після 500 днів війни, які орієнтовано будуть у липні, його країна може прийняти саміт про те, як знайти мир між Україною та Російською Федерацією.

"Якщо Україна визнає, що настав час провести таку зустріч, це було б фантастично. І тоді Данія, очевидно, захотіла б прийняти зустріч", — сказав Локке Расмуссен.

Дещо раніше Швеція оголошувала можливість організувати подібну зустріч щодо миру в Україні, яка мала відбутись перед самітом НАТО.

Нагадаймо, що у листопаді минулого року президент України Володимир Зеленський на саміті G20 запропонував формулу миру з 10 пунктів, які полягають у гарантіях щодо ядерної, продовольчої, енергетичної безпек, а також повному виведенні російських військ з території України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стали відомі основні ідеї африканської мирної ініціативи. Лідери шести країн Африки вирушать до президента України Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна, аби обговорити збільшення пропуску кораблів з українським зерном, можливість розблокувати систему SWIFT для Росії, щоб здійснити платежі за російські добрива, а також обмін полоненими між обома країнами.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський та Путін дали згоду на початок африканської мирної ініціативи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини