Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський та Путін дали згоду на початок африканської мирної ініціативи
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський та Путін дали згоду на початок африканської мирної ініціативи

Президент ПАР оголосив, що його країна та ще кілька африканських країн почнуть працювати над місією щодо завершення війни в Україні.

16 травня 2023, 15:02 comments3309
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Південної Африки Сиріл Рамафоса заявив, що український та російський лідер погодились прийняти місію африканських представників щодо можливого мирного плану для закінчення війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Зеленський та Путін дали згоду на початок африканської мирної ініціативи

Президент ПАР Сиріл Рамафоса. Фото з відкритих джерел

Лідер ПАР Сиріл Рамафоса повідомив, що провів розмови з президентом України Володимиром Зеленським та російським диктатором Володимиром Путіним і отримав згоду від обох представників щодо своїх мирних ініціатив.

"Мої бесіди з двома лідерами показали, що вони обоє готові прийняти африканських лідерів і обговорити, як можна покласти край цьому конфлікту", — сказав Сиріл Рамафоса на пресбрифінгу.

Попри це президент Південної Африки зазначив, що реальні наслідки африканської мирної місії можна буде зрозуміти лише після обговорень

"Чи вдасться це, чи ні, залежатиме від обговорень, які будуть проведені", — повідомив Рамафоса.

Президент Південної Африки зазначив, що його мирний план вже підтримали кілька африканських країн, зокрема Уганда, Єгипет та Сенегал. Рамафоса додав, що про ініціативу були також поінформовані США, Велика Британія та генсек ООН.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ПАР прийняла неочікуване рішення щодо арешту Путіна. Лідер ПАР Сиріл Рамафоса вказав, що країна вирішила вийти з Міжнародного кримінального суду перед майбутнім візитом президента РФ. Однак згодом офіс президента ПАР вказав, що у заяві Рамафоси була помилка і країна не буде виходити з МКС.

Також "Коментарі" писали, що ЄС збирається націлитись на партнера Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Арсен

16 травня 2023, 17:12

Хоть кто-то говорит о мире. В скорости должна подключится Швейцария, там свой план о мире разработан.


Новини