Головна Новини Суспільство Війна з Росією Данілов розповів, коли військовим чекати демобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Данілов розповів, коли військовим чекати демобілізації

Для проведення часткової або виборчої мобілізації військовослужбовців потрібне рішення Ставки

2 листопада 2023, 22:49
Поділіться публікацією:

Секретар РНБО України Олексій Данилов визнав, що багатьом військовим потрібна демобілізація, але критерії та терміни її проведення мають бути затверджені на засіданні Ставки Верховного головнокомандувача. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на інтерв'ю Данілова Liga.net.

Данілов розповів, коли військовим чекати демобілізації

Олексій Данілов

За словами Данілова, це питання регулюється наказом верховного головнокомандувача. Для його розробки один із членів Ставки має звернутися з офіційним поданням до апарату РНБО.

"Я думаю, що члени Ставки, безпосередні військові, внесуть пропозиції, що мають бути визначені якісь правила. Я розумію, що є втома, і люди мають відпочивати. Це не означає, що немає перепочинку. Бригади вирушають на відновлення. А є такі, яких звідти не витягнеш, таке бажання воювати. Ми можемо обговорити дуже багато, але якщо це має вийти в нормативно-правовий акт, тобто наказ верховного головнокомандувача, то має бути офіційне подання до апарату РНБО будь-якого з членів Ставки", – сказав Данилов.

Раніше електронна петиція до Зеленського про демобілізацію військових після 18 місяців служби набрала понад 25 тисяч голосів на сайті президента. Тепер її має розглянути глава держави. Автор петиції пропонує надати військовослужбовцям, які відслужили півтора роки, відпочинок як мінімум на шість місяців чи рік. У зверненні наголошується, що воїни, які пробули на фронті півтора роки, "фізично та морально виснажені".

Тим часом, КНДР закриває посольства по всьому світу заради Кремля.

Ізраїлю висунули ультиматум. Хезболла вимагає від Ізраїлю зупинити військову операцію в секторі Газа.

А українські актори з Харкова переїхали до РФ, щоб знятися у серіалі про нацистів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини