Головна Новини Суспільство Війна з Росією Данілов розкритикував ідеї Заходу щодо переговорів України з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Данілов розкритикував ідеї Заходу щодо переговорів України з РФ

Секретар РНБО назвав брудною пропозицією ідеї на Заході щодо переговорів України з РФ

27 червня 2023, 17:25
Поділіться публікацією:

Спроби посадити Україну за стіл переговорів із РФ є брудною пропозицією із цинічного світу. Усі події війни в Україні фактично ламають авторитетні прогнози. Саме зараз настає час для нових підходів та рішень. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на заяву секретаря РНБО України Олексія Данілова.

Данілов розкритикував ідеї Заходу щодо переговорів України з РФ

Олексій Данілов. Фото: з відкритих джерел

Секретар РНБО згадав публікацію "Заходу потрібна нова стратегія в Україні" у рейтинговому виданні "Foreign Affairs", в якому авторитетні американські експерти Річард Хаас та Чарльз Купчан озвучили свій погляд закінчення війни, яку розв'язала Росія.

Олексій Данілов заявив, що стаття його дуже засмутила, тому що в ній рясніють стандартні підходи, час яких давно минув.

"Таке враження, що для них світ з моменту холодної війни завмер у своїй незворушності. Подібні пропозиції щодо так званого мирного врегулювання міг запросто написати Громико спільно з Кісінджером років 50 тому, і вони б нічим не відрізнялися від пропозицій "Foreign Affairs" 2023 року", – заявив Данілов.

Зазначимо, аналітики "Foreign Affairs" відстоюють думки про те, що "війна рухається до безвиходдя", "Україна все одно не зможе перемогти російські сили", "Україні було б безглуздо наполегливо добиватися повної військової перемоги, яка може виявитися піровою".

Читайте також на порталі "Коментарі" — спецпредставник Китаю Лі Хуей, який здійснив візити до Києва, Москви, а також європейського турне, заявив, що Україна та Росія не зачинили двері для переговорів. Тим часом держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив, що Штати заохочуватимуть зусилля третіх держав (Бразилії, Китаю тощо) щодо припинення конфлікту, але за умови, що вони відповідатимуть Статуту ООН та передбачатимуть суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України. Аналогічного погляду, як відомо, дотримується українська сторона. Коли може визріти реальний ґрунт для переговорів? Чому той же Китай швидше відтягує їх, економічно та політично підтримуючи Росію, ніж наближає? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини