Головна Новини Суспільство Війна з Росією Данілов пояснив чому ситуація з обороною Мар'їнки гірша, ніж із Бахмутом
commentss НОВИНИ Всі новини

Данілов пояснив чому ситуація з обороною Мар'їнки гірша, ніж із Бахмутом

Маленька частина селища все ще перебуває під контролем Збройних Сил України

27 грудня 2023, 07:35 comments2011
Поділіться публікацією:

Українські захисники продовжують контролювати частину Мар'їнки Донецької області, про нібито захоплення якої розповідають російські окупанти. Населений пункт через ворожі атаки перетворився практично на руїни. На території Мар'їнки практично немає жодної вцілілої будівлі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Голосу Америки" зробив секретар РНБО Олексій Данілов.

Данілов пояснив чому ситуація з обороною Мар'їнки гірша, ніж із Бахмутом

Олексій Данілов. Фото: з відкритих джерел

Секретарю РНБО поставили запитання, чи насправді відповідають нещодавні заяви Міністерства оборони РФ про нібито повне взяття Мар'їнки. На це Данілов відповів, що невелика частина селища все ще перебуває під контролем ЗСУ. Тому говорити про повне захоплення Мар'їнки росіянами невірно

Водночас Данілов зазначив, що росіяни прагнуть захопити цей населений пункт.

"Хоча, якщо вже називати речі, як вони є, то захопити те, що залишилося від населеного пункту. Тому що вони фактично повністю його знищили. Там практично немає жодної споруди, що вціліла", — підкреслив секретар РНБО.

Щодо можливості порівняти тактику, що проводиться інтервентами під Мар'їнкою, із кампанією із захоплення Бахмута, Данілов звернув увагу на різницю цих населених пунктів за особливостями місцевості.

"Там ситуація швидше гірша, ніж із Бахмутом через місцевість. Тому ще раз наголошую, по суті, будівель, які б уціліли на території Мар'їнки фактично немає", — каже чиновник.

Також Олексій Данілов зазначив, що Сили оборони продовжують захищати населені пункти, зокрема на Авдіївському на Куп'янському відтінках фронту, де противник намагається просуватися вглиб, і "ситуація важка".

"Але я говорю, що на фронті завжди важко. Це війна", — констатує Олексій Данілов.

Водночас головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний на брифінгу заявив, що ЗСУ відійшли на околиці Мар'їнки. Нині російська армія повністю зруйнувала місто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини