Головна Новини Суспільство Війна з Росією Данілов оцінив контрнаступ України: чи виправдалися очікування
commentss НОВИНИ Всі новини

Данілов оцінив контрнаступ України: чи виправдалися очікування

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов дав оцінку контрнаступу та пояснив, що робитиме Україна надалі у війні проти Росії.

12 грудня 2023, 10:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Секретар РНБО Олексій Данілов визнав, що український контрнаступ не виправдався попри великі наді та очікування швидко закінчити війну в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Данілова для видання BBC.

Данілов оцінив контрнаступ України: чи виправдалися очікування

Данілов визнав, що контрнаступ України не виправдався. Фото з відкритих джерел

У травні 2023 року Олексій Данілов розповідав, що контрнаступ може бути "історичною можливістю" для України. Однак тепер секретар РНБО визнав, що надії на швидке закінчення війни не збулись.

"У травні кожен громадянин нашої країни хотів, щоб війна швидше закінчилася. Були надії, але вони не виправдалися", — говорить Данілов.

Секретар РНБО також вважає, що попередні очікування щодо наступу були занадто оптимістичні. Україна сподівалась перервати ліні постачання Росії в Крим та можливо дійти до його адміністративних кордонів. Однак відсутність переваги в повітрі та захисні лінії армії РФ зупинили контрнаступ України.

"Люди інколи помиляються. Не можна все життя бути відмінником", — прокоментував контрнаступ Данілов та додав, що "такої війни в нашій країні не було", а підручники з війни, зокрема і натівські потрібно "відправити в архів".

Попри це Олексій Данілов зауважив, що Україна й надалі буде протистояти російській агресії, воюватиме за незалежність та свободу, попри невиправдані очікування щодо контрнаступу.

"Те, що ми два роки захищаємо свою країну, це вже велика перемога. Можу точно сказати, що ми не зупинимось. Ми будемо продовжувати боротьбу за нашу свободу, за нашу незалежність", — підсумовує Олексій Данілов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр оборони США Ллойд Остін пояснив у чому помиляється Путін у війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про міністра оборони Рустема Умєрова, який розповів про плани на 2024 рік, що змусять росіян піти з Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини