Головна Новини Суспільство Війна з Росією Данілов дав відповідь – чи оголошуватимуть додатковий призив в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Данілов дав відповідь – чи оголошуватимуть додатковий призив в Україні

Секретар РНБО зазначив, що мобілізація в Україні триває і зараз, і ні на день з 24 лютого 2022 року вона не припинялася

26 серпня 2023, 10:52
Поділіться публікацією:

В Україні мобілізація не припиняється вже півтора роки, як почалася повномасштабна війна в Україні. В армію призиваються люди тих військових спеціальностей, яких найбільше не вистачає. Якщо ж говорити про посилення мобілізації, то вона справді може бути, але в майбутньому. Поки що жодних змін не очікується. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі "Українського радіо" зробив секретар РНБО Олексій Данілов.

Данілов дав відповідь – чи оголошуватимуть додатковий призив в Україні

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Змін до мобілізації не слід очікувати. Наша мобілізація розпочалася 24 лютого 2022 року... У нас жодного дня мобілізація не припинялася, але вона відбувається з урахуванням необхідності хлопців, яких потрібно закликати до виконання тих чи інших завдань, ми спокійно робимо цю справу", – заявив Данілов.

При цьому він закликав українців зайвий раз не піднімати з цього приводу галасу, адже механізм мобілізації відпрацьований, вона продовжується, причин для її посилення сьогодні немає, все йде згідно з планом.

Щодо додаткового призову, то, за словами секретаря СНБО, від військового командування дійсно надходять прохання збільшити кількість людей, але це не означає, що новий заклик виходитиме за межі, які ми затвердили ще 24 лютого 2022 року. Військове командування береже людей, набирає рівно стільки, скільки необхідно для виконання бойових завдань.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський заявив, що військові звернулися до нього з проханням дати можливість мобілізувати більше українців. Також стало відомо, що територіальним центрам комплектування (ТЦК, колишні військкомати) незабаром нададуть доступ до всіх державних реєстрів. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков. Як оцінюєте ці перспективи і загалом ситуацію з ТЦК, черги в які, м'яко кажучи, не спостерігається, натомість скандали з корумпованими військкомами стали мало не повсякденністю? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 серпня 2023, 10:00

Відпрацьований механізм мобілізації? Це тому всі військоми корумповані? Риба ганьбиться з юдейської голови.


Новини