Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дані потрапили в мережу: скільки РФ накопичила «Калібрів» для ударів по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Дані потрапили в мережу: скільки РФ накопичила «Калібрів» для ударів по Україні

РФ може мати близько 120 ракет типу "Калібр"

1 квітня 2024, 16:40 comments3238
Поділіться публікацією:

Протягом останніх місяців країна-агресор могла нагромадити близько 120 ракет типу "Калібр". Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Defense Express".

Дані потрапили в мережу: скільки РФ накопичила «Калібрів» для ударів по Україні

Ракети. Фото: з відкритих джерел

Військові аналітики згадали дані Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України за листопад 2023 року, видання пише, що Росія на той момент мала накопичений запас 165 ракет типу "Калібр". У тому числі, темп виробництва міг коливатися від 20 до 35 одиниць на місяць.

Згідно з вищезазначеними даними, зараз може йтися про те, що ворог за останні чотири місяці накопичив від 80 до 120 ракет. Або від 245 до 285 ракет, якщо вважати можливий загальний запас терористів.

"Для порівняння, щоб проілюструвати тенденцію — станом на той же листопад 2023 року російські загарбники мали в запасі лише 160 крилатих ракет повітряного базування типів Х-101/555/55, тобто вже тут "на старті" кількість КР (крилатих ракет) , — ред.) повітряного базування виявилася дещо меншою, ніж кількість "Калібрів", — пише видання.

Також видання нагадує про те, що, згідно з офіційним звітом Повітряних сил, у проміжку між 21 та 31 березня, росіяни застосували 133 крилаті ракети повітряного базування Х-101/555/55. Через вичерпання запасу крилатих ракет, ворог може "розпакувати" запас "Калібрів". У той же час, росіяни і далі можуть покладатися

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ніч на 31 березня Росія завдала чергового масованого ракетно-дронового удару по Україні. Президент Володимир Зеленський наголошує, що основною метою агресора продовжують бути енергетичні об'єкти нашої країни. На думку аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), Кремль планує посилити обстріл, зокрема гідроелектростанцій та гребель, щоб перешкодити становленню українського оборонного комплексу. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" енерго-терор, що відбувається, а також розповіли, чого очікувати далі – і як ефективніше відбивати подібні удари.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини