Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Далекий" союзник України надав танки Abrams: їх буде більше, ніж надійшло від США
commentss НОВИНИ Всі новини

"Далекий" союзник України надав танки Abrams: їх буде більше, ніж надійшло від США

Австралія передасть Україні 49 танків Abrams, що більше, ніж відправили США.

сьогодні, 17:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр оборонної промисловості Австралії Пет Конрой повідомив про новий пакет допомоги для України на 245 млн австралійських доларів, який буде включати 49 американських танків Abrams. Таким чином, Австралія передасть найбільше танків Abrams серед союзників України. До цього Україна отримала 31 танк Abrams від США. 

"Далекий" союзник України надав танки Abrams: їх буде більше, ніж надійшло від США

Танк Abrams. Фото: U.S. Army / Patrick Albright

Україна отримає 49 танків M1A1 Abrams від Австралії. Ці танки виведені з експлуатації та замінюються новими моделями M1A2 SEPv3, які Австралія замовила у США два роки тому у кількості 75 одиниць. Австралія має 59 одиниць M1A1 Abrams, які були придбані у 2006 році зі складу американської армії. Передача 49 з них, імовірно, пов'язана з тим, що решту танків переобладнають на інженерні машини. 

Точні терміни передачі австралійських Abrams наразі невідомі, адже вони можуть залежати від кількох факторів, серед яких необхідність ремонту та відновлення. Однак є позитивні новини: наприкінці липня австралійські війська остаточно вивели з експлуатації всі танки M1A1 Abrams. Це означає, що їх не доведеться затримувати до отримання нових M1A2 SEPv3 з США, що може суттєво прискорити їх появу в Україні.

Передані Австралією Abrams не оснащені бронею зі збідненого урану, яка заборонена для експорту з США. Таким чином її додаткового не потрібно знімати. Крім того, танки залишаються високотехнологічними та здатними виконувати бойові завдання. В австралійських версіях M1A1 SA оновлені прицільні системи, зокрема тепловізійний приціл кулеметного бойового модуля, що виконує роль командирської панорами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія спробувала "покарати" австралійських політиків за підтримку України.

Також "Коментарі" писали про те, скільки танків Abrams втратила Україна на війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини