Головна Новини Суспільство Війна з Росією Цю війну Росія не виграє: Міллі розповів, чого чекати у найближчій перспективі на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Цю війну Росія не виграє: Міллі розповів, чого чекати у найближчій перспективі на фронті

Марк Міллі вважає, що Україна здатна звільнити всі території, але не у найближчій перспективі

26 травня 2023, 08:50
Поділіться публікацією:

ЗСУ цілком реально військовим шляхом вигнати супротивника зі своєї території. Але, якщо говорити прямо, то це станеться у найближчій перспективі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву за підсумками засідання Контактної групи з питань України зробив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

Цю війну Росія не виграє: Міллі розповів, чого чекати у найближчій перспективі на фронті

Марк Міллі. Фото: з відкритих джерел

Генерал зазначив, що яка б не була війна, вона рано чи пізно закінчується. Якщо говорити про ситуацію в Україні, то вона може закінчитися перемогою ЗСУ військовим шляхом, тому що у військовому плані Росія вже не зможе досягти успіху.

Він пояснив, що російська армія не змогла досягти своїх стратегічних цілей у рамках воєнної кампанії. Водночас Міллі впевнений, що Україна досягти своїх стратегічних цілей військовим шляхом цілком здатна. Йдеться про деокупацію всіх територій, включаючи півострів Крим, але у найближчій перспективі реалізувати ці цілі буде вкрай складно та малоймовірно.

"Це означає, що бойові дії продовжуватимуться, буде криваво, буде важко. І в якийсь момент обидві сторони прийдуть до врегулювання шляхом переговорів або вони прийдуть до військового рішення в якийсь момент", – спрогнозував Марк Міллі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — забезпечення України винищувачами F-16 – пріоритет для США, а реалізація розпочнеться найближчими місяцями, заявив представник Держдепу Меттью Міллер. При цьому він уточнив, що США прояснили українцям, що не заохочують атаки за межами українських кордонів. Водночас, запевняє Міллер, Україна має право вирішувати, як вона хоче проводити військові операції, адже війну розпочала Росія, яка є агресором. У свою чергу, міністр ВПС США Френк Кендалл зазначає, що пройде щонайменше кілька місяців, перш ніж Україна отримає можливість задіяти F-16 у війні проти Росії. Що можна сказати про поведінку Заходу останнім часом у ракурсі російсько-української війни? Які очікування на найближче майбутнє? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини