Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ця масштабна атака дронів по території Росії увійде до підручників: подробиці від Reuters
commentss НОВИНИ Всі новини

Ця масштабна атака дронів по території Росії увійде до підручників: подробиці від Reuters

Україна атакувала об'єкти на території РФ, подолавши відстань у понад 1000 км.

2 квітня 2024, 14:54 comments4128
Поділіться публікацією:

Україна завдала масштабного удару по території Росії за допомогою дронів. У Татарстані зазнав серйозних пошкоджень третій за величиною російський НПЗ, а також виробництво дронів-камікадзе типу "Шахед". Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Ця масштабна атака дронів по території Росії увійде до підручників: подробиці від Reuters

Атака дронів. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що українські дрони атакували НПЗ приблизно за 1300 км від лінії фронту, вразивши основне підприємство, що переробляє близько 155 тисяч барелів сирої нафти на день. На кадрах з місця події видно, що дрон врізався у первинну нафтопереробну установку CDU-7 на нафтопереробному заводі Танеко. Перед встановлення припадає близько половини загальної річної виробничої потужності заводу.

Видання зазначає, удар став одним із кількох у Татарстані, високоіндустріальному регіоні на південний схід від Москви.

Джерело в українській розвідці повідомило Reuters у Києві, що Україна завдала удару по великому російському нафтовому об'єкту в Татарстані, щоб скоротити доходи Росії від нафти. Джерело також повідомило, що безпілотники українського виробництва завдали удару по заводу з виробництва "Шахедів", завдавши "значних збитків".

Як зазначає Reuters, в останні місяці Україна почала атакувати НПЗ Росії, другого за величиною експортера нафти у світі, що "негативно позначилося на прибутковій торгівлі Москвою нафтопродуктами".

За підрахунками Reuters, близько 14% нафтопереробних потужностей у Росії було зупинено атаками дронів.

Україна зробила серію гучних атак углиб Росії, спрямованих або на підрив російської військової машини, або, як це було у випадку з атакою дронів на Кремль у 2023 році, на те, щоб донести реальність війни до самого серця Росії.

Українські джерела стверджують, що вони несуть відповідальність за планування та проведення атак дронів на території Росії. США неодноразово заявляли, що не підтримують українських ударів усередині Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися про подробиці атаки ГУР заводу зі збирання "Шахедів" в РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини