Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Цирк продовжується": у ЗСУ розкритикували "танці" навколо законопроєкту про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

"Цирк продовжується": у ЗСУ розкритикували "танці" навколо законопроєкту про мобілізацію

До законопроєкту про мобілізацію хочуть додати норму про бронювання в обмін на сплачені податки

12 березня 2024, 23:47
Поділіться публікацією:

Заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін різко розкритикував плани парламентарів додати до проєкту закону про посилення мобілізаційних заходів норму, яка передбачає бронювання для осіб, які офіційно працевлаштовані та отримують заробітну платню у розмірі не менше 35 тисяч гривень.

"Цирк продовжується": у ЗСУ розкритикували "танці" навколо законопроєкту про мобілізацію

В Україні хочуть посилити мобілізацію. Фото з відкритих джерел

"Цей цирк навколо мобілізації досі продовжується. В законопроєкт таки збираються додати норму про бронь для окремих категорій людей, в тому числі для тих, хто заробляє від 35 тисяч гривень. Замість того, щоб змінити підхід до рекрутингу та підготовки депутати вирішили узаконити принцип, що війна тільки для бідних", — обурився офіцер ЗСУ.

За словами Максима Жоріна, зараз Україна стоїть перед дуже серйозними випробуваннями на фронті, а через різні неадекватні законодавчі ініціативи та затягування процесу ухвалення нового закону про мобілізацію країна може зіткнутися з катастрофічною ситуацією.

Раніше портал "Коментарі" писав, що урядовий законопроєкт про мобілізацію фактично дозволить мобілізувати 18-річних юнаків попри те, що призовний вік зараз становить 27 років і може бути зменшений до 25 років, розповів адвокат Роман Сімутін. Законопроєктом передбачена обов’язкова базова військова підготовка для чоловіків віком 18-25 років. При цьому вказано, що вони мають змогу самостійно обирати рік проходження такої підготовки, до того часу, поки їм не виповниться 24. У законопроєкті в підпункті першому статті 37 вказано, що на військовий облік ставлять призовників віком від 25 років. Проте, уже підпунктом №2 вказано, що на облік ставляться військовозобов’язані, а це ті призовники, що вже пройшли базову загальновійськову підготовку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

resss

13 березня 2024, 00:15

Сумасшедший секс несколько часов подряд, сильная эрекция, яркие оргазмы, много спермы и повышенный тестостерон и безопасно в любом возрасте! Не упустите свой шанс сделать свой секс незабываемым:--- https://use.my/eralis


Новини